Rozšířená realita Google ARCore vychází. Brzy uvidíme pokročilé AR aplikace

google arcore rozsirena realita

Po dlouhém testování, kdy byla rozšířená realita Google ARCore dostupná hlavně na Pixel a Galaxy S8 telefony, se konečně dostala do finální verze. Jednak se vývojářům zpřístupnilo SDK ve verzi 1.0, pak ale také byla aktualizována aplikace ARCore na Google Play.

Rozšířená realita ARCore byla značně vylepšena za poslední měsíce

Poprvé se Google ARCore objevil v srpnu minulého roku, od té doby probíhalo testování. A to hlavně u majitelů Pixel a Galaxy S8 telefonů, později se přidalo dalších 11 modelů. Nyní se dá očekávat, že se začne rozšiřovat na další zařízení. Informace se dozvíme možná už příští týden na veletrhu MWC. Pokud ale ne, tak k rozšířené realitě bude mít Google určitě něco připraveno na konferenci I/O 2018, která se odehraje za pár měsíců.

ar nalepky arcore google

Celkově nyní funguje na více než 100 milionech chytrých zařízení. A to hlavně díky podpoře Galaxy S7, S7 Edge, S8 a S8+. Kromě toho také funguje na všech čtyřech verzích Pixel telefonů, Galaxy Note 8, LG V30, Asus ZenFone AR a OnePlus 5. V následujících týdnech a měsících byla přislíbena podpora pro telefony výrobců Samsung, Huawei, LG, Motorola, ASUS, Xiaomi, Nokia, ZTE, Sony a Vivo.

Google Play Services for AR
Google Play Services for AR

Těšíte se na rozšířenou realitu Google ARCore?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)