Proč byste z obrazovky Huawei P10 neměli sundat fólii z výroby?

proc-byste-z-obrazovky-huawei-p10-nemeli-sundat-folii-z-vyroby

server android central přišel se zajímavým postřehem: novopečení majitelé telefonu huawei p10 by raději neměli z obrazovky odstraňovat fólii z výroby. proč? protože na rozdíl od jiných vlajkových lodí nemá tento telefon displej chráněný oleofobním povlakem.

huawei p10, stejně jako mnohé další mobilní telefony, přichází z výroby s ochrannou fólií na displeji. ta má za úkol chránit sklo obrazovky před poškrábáním a jiným poškozením. podobně vybavují své telefony i další čínští výrobci – například oneplus či oppo. fólie je však vyrobena z plastu a dává zákazníkovi úplně jiný pocit, než kdyby se dotýkal přímo skla. jednou z prvních věcí, kterou zákazník udělá během rozbalování, tak je sejmutí fólie. v případě huawei p10 je to však velmi, velmi špatný nápad.

z obrazovky huawei p10 byste neměli sundat fólii z výroby z obrazovky huawei p10 byste neměli sundat fólii z výroby

proč tedy nesundat fólii?

ptáte se proč? jednoduše proto, že na krycím skle obrazovky není oleofobní povlak. tedy přinejmenším na kousku, vystavovaném v rámci mwc v barceloně, určitě nebyl. oleofobní povlak může znít jako obskurní a technický výraz, ale ve skutečnosti na něj narazíte na všech telefonech, kromě těch nejlevnějších. jedná se o vrstvu nano nátěru, která je aplikována na sklo během výroby. jejím cílem je odpuzování mastnoty, kterou by jinak na skleněném povrchu zanechaly prsty nebo tvář uživatele. jak píše alex dobie ze serveru android central: bez této vrstvy vypadá obrazovka telefonu po kontaktu s tváří či prsty jako plátek pizzy. bez oleofobního povlaku se prostě telefon rychleji zamastí.

absenci této ochrany proti mastnotě lze považovat u této řady telefonu za bizarní opomenutí. oleofobní povlaky na displeji nemají jen ta nejlevnější zařízení, kde se počítá opravdu každý cent. mluvčí společnosti huawei nebyl serveru android central schopen poskytnout upřesňující informace, místo toho vydal jen následující prohlášení: „huawei se stále zaměřuje na poskytování vysoce kvalitních zařízení, která poskytují spotřebitelům nejlepší zkušenosti. … pro ochranu obrazovky jsme použili prémiové materiály, jako je sklo gorilla glass 5 a přidali ochranu obrazovky jako nedílnou součást produktu.“

pokud tedy máte v plánu nákup telefonu huawei p10 (nebo p10 plus), určitě doporučujeme používat ho s nainstalovanou fólií na obrazovce, kterou případně můžete vyměnit za jinou, jakmile budou pro tento model k dispozici.

co říkáte na přístup huawei z hlediska fólie na obrazovce?

zdroj: androidcentral.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)