Přidejte čtyři nová tlačítka ke svému zařízení – Dimple

dimple_nahled

Představte si, že kromě úvodního tlačítka a ovládání hlasitosti můžete mít na zadní straně svého chytrého telefonu či tabletu také čtyři další libovolná tlačítka, která můžou plnit téměř jakoukoliv funkci. Přesně to nabízí nové chytré zařízení Dimple.

Vypadá jako malá nálepka, ale umí toho opravdu hodně. Každé tlačítko lze volně naprogramovat na plnění škály nejrůznějších funkcí od rozsvícení světla po vytočení posledního volaného čísla. To přináší uživatelům zcela nové možnosti jako je rychlost, jednoduchost a hlavně užitečnost. Dimple lze umístit na zadní kryt tabletu či smartphonu, fungovat však bude pouze s těmi, které podporují technologii NFC. Zařízení nepotřebuje baterii, ani nevyužívá Wi-Fi či Bluetooth, na vše mu postačí NFC. Ze seznamu podporovaných zařízení musíme také vyloučit HTC One (M7 a M8), a to kvůli jejich kovovým tělům.

Dimple sticker

Dimple by se měl dostat do prodeje na začátku srpna, i když vlastní IndieGogo kampaň je naplánována na 6. května. Někteří šťastlivci zde mohou toto zařízení získat za $15 (asi 300 Kč), při oficiálním uvedení se ale cena zvedne na $29 (přibližně 600 Kč). Tvůrci slibují, že tlačítka zakusí až 2 miliony kliknutí a přes 100 tisíc přeprogramování, než se dostanou ke svým zákazníkům. Prototypů je zatím vyrobeno 250.

Jak se vám zamlouvá nový koncept Dimple, má budoucnost?

Zdroje: Dimple, Androidandme.

Barbora Pobříslová
O Autorovi - Barbora Pobříslová

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)