TOPlist

V továrně Samsung SDI, kde se vyrábějí baterie, vypukl požár

požár

Už to vypadalo, že se problém s Galaxy Note7 a bateriemi uzavřel ukončením vyšetřování. Opět se ale připomněl, když v továrně Samsung SDI vypukl požár, který velmi pravděpodobně způsobily vadné baterie. Jedná se o továrnu, která vyráběla právě baterie do Galaxy Note7.

Požár vypukl v továrně, která vyrábí baterie pro Galaxy S8

Požár vypukl v továrně Samsung SDI, která leží na severu Číny v městě Tianjin. K uhašení bylo vysláno celkem 110 hasičů a 19 vozidel, kteří si s požárem dokázali poradit. Naštěstí nikdo z továrny nepřišel o život. Mluvčí Samsung SDI řekl, že tento problém nebude mít významný dopad na provoz továrny.

Samsung-SDI-battery-fire

Zároveň dodal, že oheň vypukl v místě, které je určeno pro odpad, a to včetně vadných baterií. Hasiči, kteří zasahovali, ale mají jinou verzi. Podle nich byl požár způsoben baterií, která byla na výrobním páse.

„Vzplanula lithiová baterie, která byla v blízkosti výrobní linky, oheň přeskočil na další polotovary a rozšířil se,“ uvedli hasiči z města Tianjin na oficiálním účtu na sociální sítí Weibo.

Samsung SDI momentálně vyrábí baterie pro nadcházející vlajkový model Galaxy S8. Předtím továrna vyráběla baterie pro Galaxy Note7. Nyní můžeme jen spekulovat o tom, jestli požár byl nešťastná náhoda, nebo jestli je v továrnách Samsung SDI něco špatně. Podobnou kauzu jako u Galaxy Note7, si už nemůže Samsung dovolit.

Budete u Galaxy S8 čekat s případným nákupem podle toho, jestli bude mít v pořádku baterii?

Zdroj: reuters.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (29)