Apple čelí vážnému problému. Kvůli patentům možná bude muset zastavit výrobu

porušení patentů

Qualcomm a Apple spolu mají právní spory už delší dobu. Apple má na kontě již třetí žalobu za poslední dobu, a to z důvodu porušení patentů společnosti Qualcomm, za které neplatí.

Bude Apple za porušení patentů potrestán?

Poslední žaloba od společnosti Qualcomm byla na Apple podána za porušení patentů na konci září. Tato informace se objevila na internetu 13. října, doposud však nebyly zveřejněny všechny okolnosti. Qualcomm tvrdí, že Apple používá patenty na výrobu procesorů, za které dosud nezaplatil.

penize-dluh-castka-suma

Jako náhradu za porušení patentů Qualcomm požaduje zastavení výroby a zákaz prodeje iPhonů v Číně. To by pro Apple mohlo znamenat mnohem větší problém, než se zdá, a to z důvodu, že většina iPhonů je vyrobena právě v Číně. Qualcomm tvrdí, že se jedná o patent funkce Force Touch, díky které můžete na displej kliknout a poté ještě přitlačit pro další funkce.

Apple podal na Qualcomm žalobu již v lednu kvůli postupům vybírání licenčních poplatků, které Apple považuje za nespravedlivé. Tento poplatek má činit jedno procento z celkové ceny nejen každého iPhonu, ale i ostatních zařízení. Qualcomm na to odpověděl také žalobou. V červenci Qualcomm dokonce přišel na ITC (institut pro testování a certifikace), aby se iPhony přestaly prodávat v USA. Pomalu to začíná připomínat známou patentovou válku mezi Samsungem a Applem.

Jsou podle vás takové spory k něčemu dobré?

Zdroj: gsmarena.com

Jan Boháček
O Autorovi - Jan Boháček

Honzova cesta k Androidu byla vcelku rychlá. Vlastně si ho Android našel sám v podobě prvního telefonu Sony Xperia Mini Pro. Volnost, kterou tento systém… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)