Opera VPN nečekané končí: Služba přestane fungovat už za pár dní

opera vpn konec

Opera VPN končí. Společnost to z ničeho nic oznámila na oficiálních webových stránkách této služby. Nabízela VPN pro Android i iOS telefony. Na Google Play patřila vůbec k těm nejoblíbenějším VPN službám, kdy si ji nainstalovalo více než 5 milionů uživatelů. Ti nyni musí hledat lalternativu, přímo Opera doporučuje SurfEasy.

Po Opera Max končí i Opera VPN

Před několika měsíci se ukončila Opera Max, což byl spořič dat pro mobilní telefony. Důvodem bylo to, že se aplikace odlišovala od zaměření společnosti. Opera se chce zaměřit čistě na webový prohlížeč. Stejný důvod pravděpodobně stojí i za koncem VPN.

Pokud jste měli zaplacenou Gold verzi Opera VPN, tak automaticky obdržíte předplatné VPN služby SurfEasy Ultra na jeden rok. Není to nic překvapivého, v podstatě i Opera služba byla postavena kolem SurfEasy.

VPN for Android | Access more content with Opera’s free VPN

VPN for Android | Access more content with Opera's free VPN

Ti, kteří si neplatili Gold verzi, ale používali aplikaci zdarma, se také můžou těšit na bonus. V poslední verzi Opera VPN se začne objevovat možnost přejít na SurfEasy Total VPN. A to se slevou 80 procent.

Je to rozhodně škoda, protože právě tato VPN měla výhodu v tom, že nebylo potřeba složité nastavení a fungovala velmi dobře i bez placení předplatného. Definitivně přestane fungovat již 30. dubna. Existuje i teoretická šance, že se služba vrátí za pár měsíců pod jiným majitelem. Výše zmíněná Opera Max se objevila znovu na Google Play, akorát pod názvem Samsung Max.

Opera Free VPN - Unlimited VPN
Opera Free VPN - Unlimited VPN

Používali jste v telefonu Opera VPN?

Zdroj: operavpn.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)