OnePlus chtělo Xiaomi ukázat, jak se dělají ankety. Výsledek je ale také nepotěšil

ankety

Pravděpodobně si ještě budete pamatovat na nešťastnou anketu Xiaomi, která minulý týden byla odstraněna z toho důvodu, že lidé nehlasovali zcela podle přání čínské společnosti. Teď se do podobné ankety pustil produktový manažer OnePlus. Což nebylo moc šťastné řešení, i zde vyhrál u lidí čistý Android před OxygenOS.

Ankety se výrobcům telefonům nevyplácí

U ankety, kterou pořádal produktový manažer OnePlus to ze začátku vypadalo, že OxygenOS vyhraje. Jenže pak se do toho vložil Carl Pei spoluzakladatel a šéf OnePlus, který si rýpl do Xiaomi s příspěvkem „Neodstraňuj tuto anketu“. Pravděpodobně si byl jistý, že OxygenOS porazí čistý Android.

ankety oneplus fail

Více než deset a půl tisíce lidí ale rozhodlo, že čistý Android je lepší než OxygenOS. Čistý Android získal 58 procent, OxygenOS pak 42 procent. Na druhou stranu se to dalo čekat, v posledních týdnech nemá OnePlus zrovna pozitivní obraz. Ať už je to kvůli problémům s posíláním dat, aktualizací na Oreo nebo úniku platebních karet zákazníku.

Alespoň ale anketa nebyla vymazána. Produktový manažer přijal výsledky sportovně a slíbil, že jeho tým bude hledat způsoby, jak dále vylepšovat OxygenOS. Tyto ankety z posledních dnů ukazují to, že by si jejich tvorbu měly výrobci telefonů rozmýšlet. Zatím totiž nevychází zcela podle jejich plánů.

Jak to máte vy? Dali byste přednost OxygenOS před čistým Androidem?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)