OnePlus 5 také obdrží betu Android Oreo. Kdy vyjde stabilní verze?

android oreo aktualizace oneplus 5

Dnes se oficiálně představil model OnePlus 5T, ten dostává Android 7.1.1 Nougat, a ne Android 8 Oreo, jak se předpokládalo. Na dnešním představení se také oznámilo, jak to bude s Oreo aktualizací na starší OnePlus 5. Majitelé nejprve obdrží betu Android Oreo.

Betu Android Oreo si majitelé OnePlus 5 stáhnou ještě v listopadu

I když společnost dříve informovala, že se bude snažit vydat stabilní verzi Android Oreo do konce roku 2017, tak se tak nakonec nestane. Stabilní verze aktualizace vyjde až na začátku příštího roku. Místo toho se tento rok spustí betatestování pro OnePlus 5 a OnePlus 5T.

oneplus 5 android oreo beta

Půjde o stejný testovací program, který už několik týdnů běží pro starší OnePlus 3 a OnePlus 3T. Začátek testování pro OnePlus 5 je plánováno do konce listopadu, u modelu 5T pak do konce prosince. Pokud jde o novinky, tak samozřejmě přijdou nové funkce z Oreo, jako třeba notifikační tečky, adaptivní ikony, obraz v obraze atd. Novinek v nadstavbě OxygenOS není mnoho, jde v podstatě jen o optimalizaci a možnost duplikovat aplikace například pro použití více účtu u Skype. Rozpoznání obličejů je novinka určená pro model 5T a zatím není jasné, jestli přijde i do starších telefonů.

[aps_product_sz id=“443430″]

Budete instalovat betaverzi Android Oreo na svůj OnePlus telefon?

Zdroje: TK, TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)