Nejlevnější Nokia 2 představena. Nabízí velkou baterii i Android Oreo

nokia 2 predstaveni

Společnost HMD Global dnes představila mobil Nokia 2. Jde o zástupce úplně té nejlevnější skupiny chytrých telefonů. Odpovídá tomu i výbava, která ale dokáže překvapit, a to například velkou kapacitou baterie nebo slíbenou podporou Android Oreo.

Spekulace o Nokia 2 jsou u konce, proběhlo oficiální představení

V posledních týdnech už jsme mohli vidět mnoho spekulací a úniků informací o novém nejlevnějším chytrém telefonu Nokia 2. Oproti jiným levným telefonům se nová Nokia může pochlubit Androidem 7.1.1 a hlavně slíbenou podporou pro Android 8 Oreo. Konstrukce telefonu si má také udržet vysoký standard, který společnost HMD Global nastavila, tentokrát má záda z polykarbonátu. Splňuje také certifikaci IP52, což ale nemusí být tak zajímavé, protože podobnou IP certifikaci splňuje velké množství telefonů. Jde o částečnou ochranu proti prachu a kapající vodě.

nokia 2 cena

Pokud jde o specifikace, tak displej má 5″ a rozlišení 1280 x 720 pixelů, chrání jej Gorilla Glass 3. O výkon se stará Snapdragon 212 a 1GB RAM. Úložiště má 8GB, ale jde rozšířit o microSD karty. Zadní fotoaparát má 8 MPx, přední selfie kamera pak 5 MPx. Baterie má kapacitu 4 100 mAh, společnost HMD Global slibuje, že vydrží minimálně dva dny používání.

Introducing the all new Nokia 2 – Live more between charges 🔋🔋

Introducing the all new Nokia 2 - Live more between charges 🔋🔋

A kolik Nokia 2 stojí? Prodávat se bude za 99 eur, u nás tedy bude cena do 3 tisíc Kč. K dispozici budou tři barevné kombinace, v zahraničí se začíná prodávat v půlce listopadu. Dostupnost u nás zatím nebyla potvrzena.

[aps_product_sz id=“469895″]

Co říkáte na tento levný telefon?

Zdroj: androidauthority.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)