Nesnězeno umožní darovat jídlo bezdomovcům, seniorům i zdravotníkům

Nesnězeno Daruj DOBROty

Aplikace Nesnězeno, o které jsme v posledních týdnech psali nejen díky její běžné funkci nebo aktuální iniciativě zachraňovat ohrožené podniky, přichází nyní s další dobročinnou funkcí. Odteď je možné v nástroji objednávat a rovnou darovat jídlo lidem bez domova, seniorům či zdravotníkům. V současné chvíli tedy nejohroženějším lidem ve společnosti. Jídlo pro každou ze tří skupin vyjde zákazníky na sto korun. Rozvoz pak zajistí přímo provozovatelé aplikace skrze zaměstnance či dobrovolníky. Jen za první hodinu lidé koupili jídlo za dvacet tisíc korun. Nový projekt od Nesnězeno má i jméno, je to Daruj DOBROty.

📲 DARUJ V APPCE JÍDLO Z RESTAURACÍ 🧡Nesnězeno je o lidech, kteří zachraňují jídlo.Dnes je to však o jídle, které…

Zveřejnil(a) Nesnězeno dne Sobota 21. března 2020

“Oproti jiným podnikům je tento specifický v tom, že v něm uživatelé nekupují konkrétní jídlo pro sebe. Místo toho vybírají, komu na jídlo přispějí,“ uvedl Lukáš Strnadel, CEO vývojářského studia Futured, které za aplikací stojí. Novinka funguje tak, že jakmile se přes aplikaci nastřádá dost stokorunových darů pro některou ze tří skupin, Nesnězeno pak v rámci projektu Daruj DOBROty jídlo objedná v restauraci a na svoje náklady zajistí i distribuci.

Nesnězeno - Zachraň jídlo, šetři peníze!
Nesnězeno - Zachraň jídlo, šetři peníze!

V případě lidí bez domova jídlo putuje k diecézním charitám a do sociálního podniku Pragulic, v případě seniorů pak k domluveným nadacím jako Ježíškova vnoučata, Breakfaststory či Seniorem s radostí. V případě zdravotníků jsou provozovatelé aplikace domluveni s koordinátory v Praze v Motole a Na Homolce, a také s mediky z Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

Budete tímto způsobem pomáhat přes Nesnězeno?

Zdroj: TZ

Marek Houser
O Autorovi - Marek Houser

Fanoušek technologií už od chvíle, kdy jako malý kluk zadával příkazy Lemíkům na "dvaosmšestce". V kapse stále nosí starý a podle všeho nezničitelný OnePlus2, ale… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)