TOPlist

Nejnovější aplikace z Google Play #221: vymažte prázdné složky

Nejnovější-aplikace-z-Google-Play-#221

Je tu opět pondělí – první den dalšího pracovního týdne – a s ním samozřejmě i další pokračování našeho seriálu, ve kterém vám představujeme nové aplikace. Tentokrát to bude program pro domácí cvičení či nástroj, který vymaže prázdné složky. Dále tu máme budík s připojením na YouTube a na závěr aplikaci, která vytvoří z vybraných fotek fascinující slideshow.

ManFIT – zapracujte na své postavě doma

Dali jste si jako novoroční předsevzetí, že zapracujete na své postavě? Pokud z vás již stihlo vyprchat úvodní nadšení, možná vás dokáže motivovat nová aplikace ManFIT – Workout at Home with No Fitness Equipment. Program je určen pro lidi, kteří doma nemají žádné vybavení pro cvičení. Každý cvičební program je zaměřen na určitou část těla, takže si můžete vybrat, na které oblasti se chcete soustředit. Primárně jsou cviky určené především mužům a poskytují širokou škálu kurzů jak pro hubnutí, tak i posílení svalstva.

Jako klíčové vlastnosti autoři v Obchodě Play jmenují:

  • Jednoduché, ale efektivní tréninkové rutiny, které můžete provozovat doma.
  • Možnost výběru mezi rychlým tréninkem či plněním 28denní výzvy.
  • Spolehlivé sledování kondice.
  • Pokyny pro cvičení se živou animací a hlasovým průvodcem.
  • Povzbuzení formou virtuálních odznaků, takže se můžete pochlubit přátelům se svým úsilím a úspěchy.
  • Připomínky umožňující flexibilní tréninkový plán.

 

A jak program efektivně využívat? Nejprve otevřete aplikaci a vyplňte informace o své hmotnosti. Pak si vyberete program, který vyhovuje vašim potřebám. No a nakonec dodržujte svůj tréninkový program. V jeho průběhu můžete sdílet výsledky tréninku s přáteli na sociálních sítích.

Aplikace je zdarma, obsahuje však četné reklamy a bohužel neexistuje žádný způsob, jak se jich zbavit. Po necelém měsíci v Obchodě Play má tento program přes milion stažení a velice hezkou známku 4,7. 12 MB velký instalační balíček můžete použít na zařízeních s Androidem 4.1 a novějším.

ManFIT – Muscle building Exercise, Home Workout
ManFIT – Muscle building Exercise, Home Workout

Empty Folder Cleaner – vymažte prázdné složky

Možná to ani nevíte (a třeba vás to ani nijak nestresuje), ale skoro jistě máte ve svém telefonu či tabletu prázdné složky. Ty často zůstávají v systému jako pozůstatek po odinstalovaných aplikacích. Nezabírají sice prakticky žádné místo, ale pokud jich bude mnoho, mohou v některých situacích zhoršovat odezvu systému.

Samozřejmě lze prázdné složky vyhledávat ručně, ale to je celkem zdlouhavá a nezáživná práce. Právě na tuto problematiku se zaměřuje jednoúčelový nástroj Empty Folder Cleaner. Cíl programu je prostý: pomůže vám odstranit všechny prázdné složky a podsložky v zařízení.

Proč tato aplikace existuje? Protože některé nové telefony vytvářejí velké množství složek při práci s fotografiemi. Například zařízení Google Pixel vytvářejí složku pro každou fotografii na výšku pořízenou pomocí výchozí aplikace fotoaparátu. Po odstranění fotek v aplikaci Fotografie zůstávají složky v telefonu (můžete je zobrazit prostým správcem souborů). Tato aplikace odstraní všechny zbytečné složky během několika sekund.

Aplikace je v Obchodě Play necelé dva týdny a za tu dobu si ji stáhlo více než 500 uživatelů. K dispozici je zdarma, obsahuje však reklamy. Instalační balíček velký 2 MB můžete použít na zařízeních s Androidem 4.0.3 a novějším.

Empty Folder Cleaner
Empty Folder Cleaner

Poměrně osvědčeným řešením pro nastolení pořádku v rámci zařízení s Androidem je například CCleaner.

SpotOn alarm clock for YouTube – vstávejte s hudbou z YouTube

Před třemi týdny jsme představovali aplikaci SpotOn – Sleep & Wake Timer for Spotify od vývojáře Sasy Cuturice. Jednalo se o jednoduchý časovač, spřažený s cloudovou hudební službou Spotify. Nyní autor přichází s podobným programem, ovšem orientovaným na video portál YouTube.

SpotOn alarm clock for YouTube je tedy v podstatě budík, který vás místo různých zvuků a vyzváněcích tónů bude budit videy či playlisty z YouTube. Použít můžete jakékoli video, které se vám líbí, dokonce lze nastavit pro každý den jinou skladbu. Jedná se o jednoduchou aplikaci s prostým účelem, která funguje a může vám trochu vylepšit vaše rána.

Jako základní funkce a vlastnosti jsou jmenovány:

  • Nechte se budit jakoukoli skladbou nebo seznamem skladeb z YouTube.
  • Náhodné playlisty umožňují probudit se každý den s jinou písničkou.
  • Můžete používat jak v telefonu, tak i v tabletu.

 

Během měsíce v Obchodě Play si program SpotOn alarm clock for YouTube stáhlo přes pět tisíc uživatelů, o jejichž spokojenosti vypovídá známka 4,0. Balíček velký 5 MB lze instalovat na zařízení s Androidem 4.4 a vyšším.

SpotOn alarm clock for YouTube
SpotOn alarm clock for YouTube

MoShow – Slideshow Movie Maker – udělejte z fotek video

Chcete na sociální sítě vystavit více fotek a upoutat pozornost všech přátel? Poměrně osvědčenou cestou je vytvoření videa z vybraných snímků. A právě na to se orientuje aplikace MoShow. Nabízí snadný způsob, jak zkompilovat fotografie do prezentace – tzv. slideshow. Můžete si vybrat, které obrázky chcete použít a přidat text, který divákovi pomůže objasnit vaše myšlenky. Před vytvořením lze zobrazit náhled, ve kterém uvidíte, jak bude prezentace vypadat.

MoShow promění vaše fotky na zábavná a poutavá videa, ideální pro publikaci na sociálních sítích. Je jen na vás, zda touto cestou vystavíte svůj úspěšný den, nebo třeba celý týden. Prostě přidejte své oblíbené fotky a vytvořte ohromující video příběhy, které vybočí z davu. Připraveno je několik desítek různých grafických stylů, nicméně nutno podotknout, že některé styly jsou placené.

Jako zajímavé vlastnosti autoři jmenují:

  • Různé grafické styly – přímo v aplikaci máte přístup k širokému sortimentu bezplatných stylů, které promění obyčejné fotografie na zajímavé příběhy.
  • Smyčky – určené především pro fanoušky animovaných GIFů. Tato funkce převede video do smyčky, použitelné na Instagramu či Facebooku.
  • Přechodové efekty vám pomohou s vytvořením jedinečných filmů. I se stejnými fotografiemi můžete dosáhnout různých výsledků.
  • Vkládání textu – umí více než jednoduchý překryvný text nebo filtr. Integrujte své zprávy do filmů jedinečným a překvapivým způsobem.

 

MoShow – Slideshow Movie Maker

MoShow - Slideshow Movie Maker

Během dvou týdnů v Obchodě Play si tento program nainstalovalo více než tisíc uživatelů a jeho známka je 4,6. Poměrně masivní instalační balíček velký 82 MB můžete použít na telefonech a tabletech s Androidem 5.0 a novějším.

MoShow Slideshow Maker Video
MoShow Slideshow Maker Video

Pokud naopak potřebujete provést editaci respektive střih videa, můžeme vaší pozornosti doporučit aplikaci Quik, určenou původně pro iOS.

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v komentářích!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)