TOPlist

Nejnovější aplikace z Google Play #216: dvě novinky od Googlu

Nejnovější-aplikace-z-Google

Máme za sebou Vánoce 2017, ty další nás čekají až za 364, a protože je pondělí, přinášíme další díl našeho cyklu Nejnovější aplikace z Google Play. Tentokrát se podíváme na další povedenou meteorologickou aplikaci z dílny autorů In-počasí. Dále jsme pro vás připravili dvě novinky od Googlu, přinášející nové experimentální technologie. A nakonec tu máme program, s jehož pomocí (možná) shodíte kila nabraná během svátků.

Ventusky: Počasí na mapách

První aplikací dnešního přehledu je žhavá novinka, která se v Obchodě Play objevila minulý týden. Jmenuje se Ventusky a pochází od autorů u nás poměrně populárního a osvědčeného meteorologického programu In-počasí. Ventusky používá zobrazení v mapových podkladech, ze kterých lze mnohdy vyčíst širší souvislosti aktuální i očekávané situace.

V Obchodě Play se dočtete, že: „Aplikace zajímavým způsobem kombinuje přesnou předpověď počasí pro jakékoliv místo na zemi s mapou zabírající vývoj počasí v širším okolí. Přehledně tak lze vidět, z jaké oblasti přijdou srážky nebo odkud vane vítr. Unikátnost aplikace spočívá v množství zobrazovaných dat. Pro celý svět je k dispozici předpověď teploty, srážek, větru, oblačnosti, tlaku vzduchu, sněhové pokrývky a dalších meteorologických veličin v různých hladinách.“

Kromě zobrazení v mapách je silnou stránkou možnost volby jednoho ze tří předpovědních modelů: amerického GFS, kanadského GEM a německého ICON. Musíme však upozornit na poměrně neobvyklý komerční model. Zdarma je totiž jen vrstva se zobrazením teploty. Další vrstvy (srážky, rychlost větru, nárazy větru, oblačnost, tlak vzduchu, bouřky, vlny, sněhová pokrývka a nulová izoterma) se aktivují po zaplacení ročního předplatného ve výši 69,90 Kč.

Po týdnu v Obchodě Play má tento program přes tisíc stažení a průměrnou známku 3,6 (často jsou vytýkány problémy se stabilitou, autoři přislíbili vydání opravné aktualizace). Ventusky můžete instalovat na zařízení s Androidem 4.4 a novějším.

Ventusky: Weather Maps & Radar
Ventusky: Weather Maps & Radar

Storyboard – zahrajte si v komiksu

Storyboard je nová aplikace od společnosti Google, která dokáže převést natočená videa do podoby komiksu. Program použije několik automaticky vybraných statických snímků a aplikuje na ně vzhled, který se podobá komiksovému časopisu. Jistě tedy nejde o program, bez kterého byste se neobešli, ale může jít o zábavnou formu prezentace různých situací a událostí. Co je ale zajímavé, že aplikace používá k výběru obrázků experimentální technologii od společnosti Google, která běží na vašem zařízení. Z reakcí stávajících uživatelů však lze soudit, že ještě nefunguje úplně dokonale.

Použití aplikace je jednoduché:

  1. Zvolte z galerie natočené video.
  2. Aplikace z něj vybere několik snímků a aplikuje na ně komiksový efekt.
  3. Pokud se vám výsledek nelíbí, stačí obrazem potáhnout směrem dolů a Storyboard vše provede znovu a jinak.
  4. Výsledný komis můžete uložit nebo sdílet na sociální sítě.
Storyboard - první z novinek od Googlu Storyboard – první z novinek od Googlu

Po dvou týdnech v Obchodě Play zaznamenal program přes sto tisíc stažení a jeho průměrná známka je 4,2. Aplikaci je možné instalovat na telefony a tablety s Androidem 5.0 a vyšším.

Storyboard
Storyboard

Selfissimo! – selfíčka od Googlu

Pokud vás aplikace Storyboard neoslovila, máme tu ještě jednu novinku od Googlu. Aplikace nese název Selfissimo! a zaměřuje se na zachycování selfies. To by nebylo nic neobvyklého, nicméně Google se vydal vlastní cestou. Jednoduše otevřete aplikaci a nasměrujte na sebe přední fotoaparát zařízení. Následně se můžete různě hýbat, měnit výrazy a aplikace postupně pořídí několik snímků. Výsledkem je sada fotografií s monochromatickým filtrem, které můžete uložit jako jeden snímek, nebo jednotlivé fotografie.

Také tento program využívá experimentální technologii Googlu k automatickému zachycení snímku pokaždé, když pózujete. Stačí tedy spustit aplikaci, namířit na sebe telefon a poté udělat několik póz.

Druhá novinka od Googlu - Selfissimo! Druhá novinka od Googlu – Selfissimo!

Po dvou týdnech v Obchodě Play má Selfissimo! více než sto tisíc stažení a průměrnou známku 3,9. Balíček lze nainstalovat na zařízení s Androidem 5.0 a novějším.

Selfissimo!
Selfissimo!

PK Fitness – bič na vánoční kila

Na závěr tu máme aplikaci, kterou určitě oceníte, až budete po vánočních svátcích shazovat kila nabytá z bramborového salátu, vanilkových rohlíčků a vaječného koňaku :). PK Fitness je intuitivní deníček, ve kterém můžete sledovat své sportovní aktivity. Podporuje sledování srdečního tepu prostřednictvím zařízení komunikujících přes Bluetooth. Má také silný sociální a komunitní aspekt, který uživatelům poskytuje snadný způsob, jak nalézt osoby s podobným cílem za účelem motivace.

S aplikací PK Fitness tedy můžete sledovat své aktivity, zapojovat se do nejrůznějších výzev a být ve spojení s dalšími lidmi s podobnými zájmy. Dá se tedy říci, že jde o sociální platformu, která podporuje interakci s přáteli, rodinou a dalšími lidmi se společným cílem. Právě motivace překonat ostatní může být tím, co vás požene vpřed bez ohledu na to, zda je vaším cílem shození několika kilogramů, zlepšení kondice nebo získání formy.

Aplikaci PK Fitness si zatím nainstalovalo přes padesát uživatelů a její průměrná známka je 5,0. Instalovat ji můžete na telefony či tablety s Androidem 6.0 a vyšším.

PK Fitness
PK Fitness

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v komentářích!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)