TOPlist

Navigace Waze má nové české hlasy. Komu patří?

waze_nove_ceske_hlasy_ico

Jezdíte-li s navigací Waze delší dobu, dost možná se vám již oposlouchal výchozí syntetický ženský hlas. V zahraničí často namlouvají pokyny pro tuto navigaci známé osobnosti, takže například v anglofonních zemích si už mohli vyslechnout instrukce v podání Arnolda Schwarzeneggera, Morgana Freemana či Kevina Harta. V Česku byl však výběr omezený na jediný bezejmenný hlas, který nemusel vyhovovat každému. Proč je poslední věta v minulém čase? Protože počínaje dneškem jsou vás připraveny navigovat nové české hlasy!

Patrně první, co vás bude zajímat, je, čí hlasy vlastně uslyšíte. Vězte tedy, že Waze na vás může od dnešního rána mluvit mužským hlasem. A už vás nebudeme napínat – v obou případech mluvíme o herci, televizním a rozhlasovém moderátorovi Vlastovi Korcovi. V současnosti můžete jeho hlas slýchat na rádiu Impuls, kde je navigace Waze často zmiňována v rámci relace dopravního zpravodajství Doprava 007. Rádio Impuls totiž s Waze v prosinci loňského roku navázalo spolupráci, jejímž výsledkem je mimo jiné i hlas moderátora v této navigaci.

Pro ty, kteří dění kolem Waze sledují, to není zase až taková novinka – informaci jste mohli zaznamenat již na konci ledna na stránce Waze Česká republika na sociální síti Facebook. Zmínili jsme se o ní také v naší velké recenzi verze 4.0.

Jak nastavit nové české hlasy?

  1. Vstupte do nastavení, což provedete tak, že nejprve vyvoláte levou boční nabídku klepnutím na tlačítko s obrázkem lupy, a následně klepnete na tlačítko s ozubeným kolečkem v levém horním rohu.
  2. V Rychlém nastavení pokračujte do Jazyk hlasu.
  3. Vyberte požadovaný český hlas – buď Česky – Vlasta Korec nebo Česky – Vlastimil.
  4. Následně je po návratu z nastavení nutné vyčkat na stažení hlasu (doporučujeme provádět přes Wi-Fi).

Podrobnosti o rozdílech mezi dvěma uvedenými hlasy nám nejsou v tuto chvíli známy, nicméně po otestování budeme článek aktualizovat.

Waze Navigation & Live Traffic
Waze Navigation & Live Traffic

Vyzkoušíte nové české hlasy? Pokud jste je již zkusili, co na ně říkáte? Podělte se o svůj názor v diskuzi pod tímto článkem!

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (26)