Nejnovější aplikace z Google Play #163: čím nahradit Facebook?

nejnovejsi-aplikace-nahradit-facebook_ico

V tomto předvánočním díle Nejnovějších aplikací z Google Play vám ukážeme program, s jehož pomocí se můžete oddávat relaxační hudbě. Poradíme vám, čím nahradit Facebook, tedy přesněji řečeno jeho oficiální aplikaci. Dále tu máme tip na nástroj, který zkontroluje, zda máte v systému práva roota. A na konec přijde řada na prohlížeč, který je rychlý a nenáročný na baterku.

Root Checker Pro – zkontrolujte si práva roota

Rootnutí zařízení s Androidem nebývá vždy úplně jednoduchý proces. K neúspěšnému pokusu často stačí jen o trošku novější verze firmwaru. Jak tedy zjistit, zda se vám zisk nejvyšších práv podařil? Na to je v Obchodě Play hned několik nástrojů. Jedním ze služebně nejmladších je Root Checker Pro od Incognisys Apps.

Jeho autoři jako hlavní vlastnost jmenují jednoduchost. K ověření dostupnosti práv roota stačí jedno klepnutí. Aplikace uchovává všechny výsledky, které si pak můžete zobrazit. Nástroj byl prý testován na mnoha zařízeních.

Root Checker Pro je v Obchodě Play přesně dva týdny a za tu dobu zaznamenal více než stovku stažení. Uživatelé jsou s ním spokojeni, o čemž svědčí průměrná známka 5,0. Necelé 3 MB velkou aplikaci můžete zdarma instalovat na telefony a tablety s Androidem 4.0 a vyšším.

Root Checker Pro
Root Checker Pro

Relaxuj potmě – odpočiňte si před svátky

Za dalším programem zamíříme do českých luhů a hájů, konkrétně do vývojářského studia Master App Solutions, jenž má ve svém portfoliu hned několik zajímavých titulů. Své nejnovější dílko, jehož název vystihuje i poslání, popisují takto: „Už máte dost stresu v hektické době a chvilku klidu, abyste pohledali? Zavřete oči a vydechněte s aplikací Relaxuj potmě. K odpočinku jsme pro vás s nevidomými hudebníky a nadačním fondem Českého rozhlasu projekt Světluška připravili originální relaxační melodie.“

Program má poměrně netradiční ovládání – pohybem zprava doleva můžete listovat mezi deseti skladbami, vertikálním gestem pak zobrazíte informace o právě přehrávané hudbě. Pokud si tedy potřebujete odpočinout po rušném dni v práci nebo ve škole, určitě můžete zkusit tuto cestu.

Po necelých dvou týdnech si tento program stáhlo přes sto uživatelů a může se chlubit průměrnou známkou 4,9. Instalační balíček velký poměrně výrazných 46 MB můžete použít na Androidu 4.0.3 a novějším.

Relax in the Dark
Relax in the Dark

Friendly for Facebook – šance nahradit Facebook

O tom, že je oficiální aplikace sociální sítě Facebook velmi náročná na baterii, už si cvrlikají i vrabci na střeše. Naposledy jsme se tomuto tématu věnovali ve článku Chcete ušetřit 20 % baterie denně? Odinstalujte aplikaci Facebook! Pokud použijete radu z titulku tohoto článku, budete pak stát před otázkou: jak si udržet přehled o tom, co se na Facebooku děje? Jednou z možností je použití mobilní verze webu, která je poměrně spolehlivá a současně nenáročná na prostředky telefonu. Druhá cesta vede přes alternativní aplikace – a jednou z nich je právě Friendly for Facebook.

Autoři deklarují tento program jako „nejúplnější alternativu k aplikacím Facebook a Messenger“. Ve skutečnosti se jedné o rozšíření mobilního webu, které neplýtvá baterií, úložištěm, ani přenesenými daty. Jako klíčové vlastnosti jsou prezentovány:

  • Možnost filtrování obsahu na základě klíčových slov.
  • Třídění příspěvků od nejnovějších.
  • Blokování reklamy.
  • Možnost zabezpečení pomocí otisků prstu.
  • Rychlé přepínání mezi více účty.
  • Několik grafických motivů ve stylu Material.

Aplikaci prakticky hned po vydání stihl otestovat kolega Jan Dolejš, který své poznatky přinesl v recenzi Aplikace Friendly: Jednoduchý a rychlý klient pro Facebook včetně Messengeru.

Po necelých dvou týdnech v Obchodě Play si tento program stáhlo přes pět tisíc uživatelů a jeho průměrná známka je 4,4. 12 MB velký balíček můžete instalovat na Android 4.4 a vyšší.

Friendly Social Browser
Friendly Social Browser

Pyrope Browser – surfujte rychleji

Pokud hledáte alternativu k webovému prohlížeči Chrome a oceníte schopnost fungování v celoobrazovkovém režimu, možná by se vám mohl líbit Pyrope Browser. Aplikace je postavena na kódech Chromium a Gello, je tedy rychlá a responzivní. Kromě toho nabízí i další funkce, jako je blokování reklam, ukládání stránek do režimu offline či noční mód. K pozitivům patří také poměrně časté aktualizace a silnou stránkou má být rychlost.

Hlavní klady a vlastnosti:

  • Filtry reklam pro čistší a rychlejší prohlížení webu.
  • Anonymní režim – nezaznamená historii a cookies.
  • Úsporný režim – zlepší výdrž baterie tím, že omezí výkon a některé funkce.
  • Noční režim – barvy nastavené tak, aby nezatěžovaly zrak.
  • Celoobrazovkový mód.

Aplikace Pyrope Browser je v Obchodě Play od konce září a za tu dobu si ji stáhlo více než deset tisíc uživatelů. Jejich spokojenost odráží průměrná známka 4,3. Instalační balíček velký 37 MB můžete použít na telefonech a tabletech s Androidem 5.0 a novějším.

Pyrope Browser
Pyrope Browser

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play nějaké nové aplikace, které by stály za zmínku v příštím díle tohoto seriálu? Pak neváhejte a dejte nám o nich vědět v diskuzi pod článkem!

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)