Lenovo sjednocuje své telefony. Mobilní divize ZUK končí

zuk_z1_live_11

O tom, že se společnost Lenovo snaží změnit svou obchodní strategii pro telefony, víme. Momentálně prodávají telefony pod třemi různými značkami, a to ZUK Mobile, Moto a Lenovo. Teď to vypadá, že nejmladší mobilní divize ZUK bude ukončena.

Divize ZUK Mobile pravděpodobně končí

ZUK začala svou cestu před méně než dvěma roky, kdy vyšel jejich první telefon. Za tu dobu pak vznikly další čtyři telefony. Posledním modelem bude ZUK Edge. Vypadá to, že zrušení divize nebylo motivováno finančními důvody, protože telefony značky ZUK se prodávaly poměrně dobře, a to zejména v domovské Číně.

divize ZUK

Je to kvůli tomu, že Lenovo se snaží změnit strategii u svých telefonů, na konci minulého roku jsme například psali o možné změně jména pro všechny telefony Lenovo, zatím k tomu nicméně nedošlo.

Zpráva ohledně ukončení divize ZUK se objevila ve spojení s informací, že se nechystá vlajkový model značky ZUK Z3. Nicméně alespoň jedna věc z tohoto ukončení bude, už dříve Lenovo potvrdilo informaci, že nadstavba ZUI se bude dodávat do telefonů značky Moto, prozatím ale jen v Číně.

Je sjednocení mobilních značek Lenova správnou cestou?

Zdroj: phonearena.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)