TOPlist

Megalo Mini: Miniaturní nabíječka, která se vejde všude

Megalo-Mini-Pocket-Charger

S nedostatkem „šťávy“ se potýká téměř každý uživatel chytrého mobilního telefonu. Po příchodu domů nás většinou zachrání nabíječka, ze které doplní mobilní telefon svou energii. Co ale dělat na cestách, když energie dochází a domov je daleko? Řešením jsou externí baterie. Standardní externí baterie jsou ale většinou objemnější a nelze je jen tak nosit po kapsách. To se nedá říci o zajímavém projektu Megalo Mini, který se objevil na serveru Kickstarter. Tato miniaturní nabíječka nabídne kapacitu 1400 mAh, která se vměstnala do velmi malé konstrukce. Díky tomu je možné nosit Megalo Mini po kapsách, na klíčích nebo třeba v kabelce. Díky svým rozměrům se Megalo Mini vejde zkrátka všude.

http://youtu.be/X7u5HpVfwX8

Podle tvůrců nabije Megalo Mini díky své kapacitě 100 % baterie u přístroje s Androidem, což ovšem bereme s velikou rezervou. Přístroje se samozřejmě liší ve velikosti baterie, takže to neplatí pro každý telefon. Kapacita 1400 mAh navíc není tak vysoká, aby dokázala dnešní smartphony s baterií 2000 a více mAh úplně nabít, spíše tak do 50 %. I to je ovšem dostatečná porce energie, která by mohla zachránit přístroj před úplným vybitím a přečkat cestu domů k nabíječce.

megalo mini

megalo mini -2

Megalo Mini nabídne jeden 1A výstup pro libovolné zařízení a jeden vstup, kterým se nabíjí. Rozměry činí 67 x 41 x 14 mm a váha pouze 47 gramů. Na kolik taková nabíječka přijde? První, kdo si Megalo Mini objednají, zaplatí 34 dolarů (tedy necelých 700 Kč). Prodej by měl být zahájen koncem roku.

zdroj: kickstarter.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (28)