LG odtajnilo cenu výměnných modulů pro model G5

LG G5 modul

Zhruba před měsícem bylo na MWC v Barceloně představeno LG G5, které nás zaujalo neotřelými možnostmi rozšiřitelnosti prováděné pomocí výměnného modulu skrývajícím se v bradě telefonu. Ihned od začátku bylo jasné, že se nabídka nabízených modulů plánuje rozšířit. Tomuto směru LG věnuje i samostatnou konferenci. Zatím poslední neznámou zůstala cena dostupných modulů. Ta se měla pohybovat v rozumné hladině, ale pod tím si opravdu nedokážeme představit nic konkrétního. Představu bychom si mohli vytvořit díky oznámení jejich ceny na trhu v Korei.

G5-패키지-GIF_size-down

Ze dvou modulů tři

Dostupné budou ze začátku celkem tři moduly. Při představení v Barceloně jsme měli možnost vyzkoušet pouze dva z nich. Jednalo se o externí zvukový čip, na jehož tvorbě se podílela společnost Bang & Olufsen. Druhý modul obsahoval přidanou baterii a tlačítka k pohodlnějšímu ovládání fotoaparátu. Oním posledním modulem nebude nic jiného než samotná baterie bez přidaných tlačítek k ovládání fotoaparátu.

Cena vysoká, exkluzivita také

Ceny na korejském trhu nám moc rozumné nepřipadají, posuďte sami. Vylepšený poslech hudby vás v Korei vyjde na 3850 Kč bez DPH ($160), jedná se tak o nejdražší modul, jehož cena po dovezení do České republiky pravděpodobně ještě stoupne. Obáváme se, že by mohla atakovat hranici 5 000 Kč. Bude se tak jednat o zboží hlavně pro nadšence. Modul s přídavnými tlačítky pro ovládání fotoaparátu a baterií je dostupný za 2000 Kč bez DPH ($85). Asi nejprodávanější bude díky nevysoké ceně 900 Kč ($35) a nevelké základní kapacitě baterie telefonu (2800 mAh) modul s externí baterií o kapacitě 1200 mAh.

Správný směr, ale zatím nevyužitelné

Vytvořit modulární telefon byl od LG krok, jenž hodnotíme převážně kladně, ale na zajímavé moduly si ještě budeme muset počkat, až je začnou vytvářet i nezávislí vývojáři a opravdu je nabídnou za rozumnou cenu.

Koupili byste si nějaký modul, kdybyste byli majiteli LG G5?

Zdroj: LG Korea.

Jaromír Šolc
O Autorovi - Jaromír Šolc

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (24)