Telefon Lenovo (Motorola) Moto E se blíží. Co můžeme očekávat?

motorola moto E android 6

Minulá generace telefonu Motorola Moto E byla prvním modelem Motoroly představeným v době po převzetí Motoroly Lenovem. Telefony od Motoroly mají poměrně jednoznačný vzhled a jen tak s něčím si je nespletete. Mezi jejich znaky patří zejména zaoblená záda ve vertikálním i horizontálním směru, díky čemu se Motoroly v ruce usadí překvapivě pohodlně. Unikátní jsou i v možnostech přizpůsobení vzhledu pomocí Moto Makeru nebo skoro čistém Androidu.

Zatímco model střední třídy Moto G společně s telefony vyšší třídy Moto X Play a Style byl představen v polovině letních prázdnin, Moto E býval představen před MWC. Dlouho vypadalo, že Motorola letos žádný nový model nechystá, ale vypadá to, že se ho brzy dočkáme. Přestože nebyly nikdy novodobé Motoroly oficiálně dostupné v České republice, díky Lenovu se jim to nakonec možná podaří.

Motorola Moto E (3rd gen): Známé specifikace

Informace o výbavě modelu máme dostupné díky uniklému obrázku se specifikacemi. Oproti loňskému modelu by si měla třetí generace Moto E polepšit ve všech směrech. Nabídne 5palcový HD displej, MediaTek MT6735P s grafickým jádrem Mali-T720 a 2 GB RAM. Úložiště by mělo pojmout 16 GB dat, fotoaparáty potom pořídit snímky o velikosti 8 respektive 5 Mpx se schopností natáčet FullHD video. Telefon by měl být dostupný s předinstalovaným čistým Androidem 6.0 Marshmallow. Všechny informace je ale prozatím potřeba brát s rezervou, než budou oficiálně potvrzeny.

Důležité funkce neznámé

Ohledně data uveřejnění nebo ceně se nehovoří, stejně jako o kapacitě baterie nebo LTE frekvencích. K těmto dvěma položkám je třeba dodat, že Motoroly podporují všechny důležité LTE frekvence a i s menší baterkou vydrží díky čistému systému delší dobu než srovnatelný telefon se stejnou kapacitou.

Myslíte si, že bude nová Moto E úspěšně konkurovat jiným čínským telefonům?

Zdroj: PhA

Jaromír Šolc
O Autorovi - Jaromír Šolc

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)