TOPlist

Kirin 970: Nový čipset Huaweie pro vlajkové modely

kirin 970 huawei čipset

Kirin 970 je nový čipset od společnosti Huawei, který budeme vídat ve vlajkových modelech Honoru a Huaweie v příštím roce. První model s tímto procesorem vyjde už ale na podzim, a to Huawei Mate 10. Co má tento čipset nového?

Kirin 970 se zaměřuje na umělou inteligenci

Největší novinka, kterou v tomto čipsetu najdeme, je tzv. NPU. Což je anglická zkratka pro neurální procesorovou jednotku, která by měla přinést pokročilou umělou inteligenci do telefonů. Nová čipová sada obsahuje osm jader, které se dělí na 4x Cortex-A73 s frekvencí 2,4 GHz a 4x Cortex-A53 s frekvencí 1,8 GHz.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=5k566SwWDlc

Grafický čip je pak Mali-G72MP12. Jde o 10nm SoC, který má 5,5 miliard tranzistorů na jednom čtverečním centimetru. Huawei tvrdí, že Kirin 970 je až 25x výkonnější a 50x efektivnější než klasický čipset s jádry Cortex-A73.

Zároveň nový Kirin 970 přináší i změny ve zpracování fotografií. Při horším osvětlení by se mělo na fotografiích objevit mnohem méně šumu, stejně tak by se měl vylepšit autofokus a záznam objektů, které se rychle pohybují. Další informace o tomto procesoru bychom se měli dozvědět již 16. října, což je den, kdy by se měl odhalit Huawei Mate 10.

Těšíte se na chystaný Huawei Mate 10?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)