iPhone 7 Plus vs. Samsung Galaxy S7: Poznáte, který fotí lépe? (aktualizováno)

iPhone 7 Plus vs. Samsung Galaxy S7

Protože právě v redakci testujeme telefon iPhone 7 Plus, nemohli jsme si nechat ujít srovnání mezi konkurenčním telefonem Samsung Galaxy S7. Tentokrát jsme je postavili vedle sebe a zkoušeli, který telefon produkuje lepší fotografie. Kdo vyhraje duel iPhone 7 Plus vs. Samsung Galaxy S7?

EDIT: Doplněn popis telefonů.

iPhone 7 Plus vs. Samsung Galaxy S7 – kdo je kdo, prozradíme později

Telefon iPhone 7 Plus jsme si představili již v prvním pohledu, kde jsme se mimo jiné i trochu věnovali fotoaparátu. Ten je po vzoru některých androidích telefonů duální, díky čemuž nabídne třeba 2násobný optický zoom. Tedy přesněji se obraz při přiblížení přesune na druhý 12MPx senzor s větší čočkou. Papírově je na tom iPhone dobře:

  • 12MPx snímač,
  • světelnost f1.8,
  • optická stabilizace,
  • fázová detekce obrazu,
  • podpora HDR, RAW, 4K videa a další.

Jenže soupeřem není ledajaký telefon – Samsung Galaxy S7 nabízí možná vůbec nejlepší fotoaparát na trhu. Jeho detailní recenzi jsme vám již představili.

samsung-galaxy-s7-vs-iphone-7

Jak jsme testovali?

Nastolit 100% stejné podmínky je téměř nemožné, snažili jsme se tomuto stavu alespoň přiblížit. Oba telefony byly umístěny do držáku na stativ a jejich snímače v co nejtěsnější vzdálenosti od sebe. Spoušť byla manuální, snažili jsme se ale snímky pořídit ve stejný okamžik, takže jsou rozdíly minimální. Oba telefony byly zároveň nastaveny na automatický režim, protože v něm fotí drtivá většina uživatelů a vlastně nás i nejvíce zajímalo, jak si telefony poradí s nastavením expozice.

Rozhodně se nejedná o totožné podmínky, dá nám to ale krásný náhled na to, jak rozdílně mohou telefony v různých situacích fotit. Aby to ale nebylo tak snadné, zpočátku vám neprozradíme, který telefon je který. To prozradíme až záhy (ve jménech souborů to nevyčtete).

samsung-galaxy-s7-vs-iphone-7-drzak-1

iPhone 7 Plus vs. Samsung Galaxy S7 – fotografie

iPhone 7 Plus / Samsung Galaxy S7

iPhone 7 Plus vs. Samsung Galaxy S7  – tak který je lepší?

Fotografie jsme si nechali posoudit od profesionálního fotografa a grafika Tomáše, který pro vás mimochodem připravil i fototest Jak fotí Samsung Galaxy Note7 v rukách profesionála.

V tomto srovnání si lze všimnout, že iPhone 7 Plus si zachovává věrohodnější barvy, které v tomto případě mohou připadat až depresivně. Samsung Galaxy S7 naopak přidává lehce saturaci, takže fotografie vypadají veseleji. U několika snímků jsme zaznamenali rozdílnost teploty barev. Samsung Galaxy S7 má občas tendenci sklouznout do studenějších barev a naopak iPhone 7 Plus do teplejších. Dynamický rozsah mají oba telefony vesměs stejný, nicméně u iPhone 7 Plus si nelze nevšimnout většího kontrastu, který je především na snímcích přírody nepřehlédnutelný v porovnání s telefonem Samsung Galaxy S7. Oba telefony jsou dnes na špici v žebříčku fotomobilů a je hezké, že si člověk může vybrat, zda chce fotoaparát s větší saturací nebo naopak přirozenější barvy. U mě rozhodně vítězí iPhone 7 Plus v podání barev, ale nelíbí se mi přehnaný kontrast.

Líbí se vám více fotografie telefonu iPhone 7 Plus, nebo Samsung Galaxy S7?

Za zapůjčení děkujeme společnosti T-Mobile.

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (26)