TOPlist

Nový Huawei Y5 2017 spadá do nižší třídy. Dokáže ale překvapit

Huawei Y5 2017

Dnes se nám to jen hemží novými zařízení. Po představení nového Xiaomi tabletu a Honoru 8 Pro, se ukázal také levný telefon Huawei Y5 2017.

Huawei Y5 2017 nabídne netradiční tlačítko navíc

Společnost Huawei byla vždy známa pro své levné telefony, kdy dokázala vytvořit velmi zajímavé telefony s příznivou cenovkou. V posledních letech si ale tento trh vzalo pro sebe hlavně Xiaomi. S novým telefonem Y5 2017 by ale Huawei mohl mít opět šanci.

huawei y5 2017

Displej telefonu má 5“ a nabízí HD rozlišení. O výkon se stará procesor MediaTek MT6737T, k němu bude k dispozici 2GB RAM a 16GB vnitřní paměti, což je v nižší kategorii takový standard. Paměť půjde rozšířit rovněž o paměťové karty microSD. Fotoaparát na zadní straně má 8MPx, přední selfie kamera pak má 5MPx. Baterie má kapacitu 3000 mAh, což je vzhledem k velikosti a parametrům telefonu poměrně hodně, telefon by tak mohl mít ve své kategorii nadstandardní výdrž baterie. Bohužel telefon poběží pouze na Androidu 6 Marshmallow a nadstavbě EMUI 4.1.

Jedna z nejzajímavějších věcí je pak na levé straně. Nazývá se Easy Key a je to v podstatě hardwarové tlačítko, na které se dají nakonfigurovat různé funkce. Například se přes něj dají spouštět oblíbené aplikace. Cena ani dostupnost telefonu je prozatím neznámá, nicméně neměla by být vysoká.

Jak se vám líbí Huawei Y5 2017?

Zdroj: gizmochina.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)