Telefony Huawei Nova 2 se představily. Nabízí 20 MPx selfie kameru

huawei nova 2

Huawei přidává dvě nová zařízení do střední třídy. Jedná se o modely Nova 2 a Nova 2 Plus. Oba telefony jsou v podstatě stejné, jediné rozdíly najdeme ve velikosti displeje a baterii.

Řada Nova 2 se zařadí do přeplněné střední třídy

Je až s podivem, kolik telefonů má momentálně společnost Huawei ve střední třídě. Jednak to je P9 LiteP9 Lite 2017, novější P10 Lite, první generaci řady Nova a nyní i druhou generace. Pokud by se tam započítaly i telefony dceřiné společnosti Honor, číslo by bylo ještě větší. Vyčnívají tedy nové telefony?

Hodně lidí může zaujmout design, který si bere to nejlepší z vlajkového modelu P10 a Honoru 8. Tělo telefonu je kovové. O výkon se stará procesor Kirin 659 a grafický čip MaliT830-MP2. Paměť RAM má 4GB, vnitřní paměť se pak zastavila na hodnotě 64GB u normálního modelu, Plus verze má 128GB paměti. U obou modelů jde rozšířit pomocí microSD karet. Zajímavé to je u přední selfie kamery, která má 20 MPx, zadní fotoaparát je duální. První objektiv má 12MPx, druhý pak 8MPx. Na zadní straně je rovněž čtečka otisků prstů. Rovnou z krabice poběží telefony na Androidu 7.0 s nadstavbou EMUI 5.1.

Displej základního modelu má 5 palců, větší model pak 5,5 palce. V obou případech se jedná o Full HD rozlišení. Baterie u menšího modelu je 2 950 mAH, větší má pak kapacitu 3 340 mAh. Nechybí ani 3,5mm jack konektor nebo USB-C. V Číně se menší model začíná prodávat v přepočtu za 8 600 Kč, větší pak za 10 000 Kč. Dostupnost v Evropě zatím není známá, nicméně menší model z první generace se oficiálně prodával i u nás, takže je tu velká pravděpodobnost, že se dostane i na Novu 2.

Jak se vám líbí nové telefony od Huaweie? Který jejich telefon byste si vybrali ve střední třídě?

Zdroj: fonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)