Huawei Honor 2 – král střední třídy z Číny (recenze)

8577917.2s8ehf8evi.900×1000

Huawei nám stále více ukazuje, že s ním musíme počítat. Oblíbený model Honor dostal svého nástupce, který se může pyšnit 4jádrovým procesorem, velkým HD displejem a příznivou cenou. Zní to skvěle, že? Pojďme tento přístroj pořádně rozebrat a podívat se, jak dopadne v našem testu.

Obsah recenze

Obsah balení

Do redakce nám přístroj přistál v sympatické bílé krabičce, která tradičně nenabízí o moc víc prostoru, než přístroj a příslušenství potřebuje.

P1020293

Kromě telefonu zde nalezneme ještě spoustu papírových materiálů, které byly v našem případě pouze v čínštině, a nabíječku s USB kabelem.

P1020297

Vzhled a dílenské zpracování

Huawei nám zapůjčil černou verzi přístroje, dělá se ovšem také bíločerná – tmavá přední část a bílá záda. Pokud se na telefon pečlivě zadíváte, připomíná svého staršího brášku a zmizelo jedno ze senzorových kláves. Nyní se pod displejem nacházejí pouze 3. Největší část přední strany tvoří 4,5″ displej, celou přední stranu lemuje také ozdobný stříbrný rámeček. Nezapomnělo se ani na přední kamerku a notifikační diodu.

P1020303

P1020305

P1020311

 Ani na zadní straně toho čínský výrobce tolik nevymýšlel – za zmínku stojí objektiv zadního fotoaparátu, LED blesk, sekundární mikrofon a dvojice hlasitých reproduktorů ve spodní části.

P1020314

P1020317

Vrchní a spodní strana nabízí pouze 3,5mm výstup a zdířku pro mikrofon.

P1020313

Levá strana přístroje patří MicroUSB konektoru, pravá pak ovládacím tlačítkům hlasitosti a napájení.

P1020310

P1020306

Vlajková loď, Ascend D2, se sice může pochlubit unibody konstrukcí, ale jeho levnější bráška, Honor 2, se nám na dvě části rozebrat podařilo. Pod zadním plastovým krytem se skrývá baterie a sloty pro MicroSIM a MicroSD.

P1020321

P1020322

A celkový dojem z konstrukce? Smíšený. Vzhledově se nám zařízení celkem líbilo a nevybočuje ze zaběhlého standardu. Přístroj v ruce sice kvůli 145 gramům pocítíte, ale stále to není nic hrozného. Použité materiály jsou na omak též příjemné. Nemile nás ovšem překvapily zvuky, které při používání přístroje plastová konstrukce vydává. Pokud budete promačkávat tělo přístroje, mohli byste složit nějakou zajímavou hudební skladbu. Bohužel se zvuky ozývají i při běžném používání, a tak je vidět, že se zde trochu šetřilo.

Hardware a displej

Čtyřjádro ve střední třídě

Za cenu pod 8 tisíc jsme zvyklí spíše na dvoujádrové procesory, ale Huawei vsadil na svůj osvědčený čtyřjádrový procesor K3V2 s frekvencí 1,4 GHz. Ten jsme sice v minulé recenzi příliš nechválili, ale to pouze kvůli tomu, že jej měl na palubě vlajkový model, který stojí o několik tisíc korun více. Za tuto cenu se z čtyřjádrového procesoru rázem stává výhoda a náskok před konkurencí. Jak se to projeví na výkonu přístroje, si povíme v samostatné kapitole. Nevýhoda může spočívat ve spotřebě čipu, neboť je založen na starším Cortexu-A9.

Součástí výbavy je také 1GB RAM paměť, která se stala standardem ve střední třídě. Testovaný přístroj disponuje také 8GB vnitřní pamětí a slotem pro MicroSD karty, kterým můžeme celkovou paměť rozšířit. Pro uživatele je z 8 GB dostupných pouze 5,29 GB, takže se nákup MicroSD karty přímo vybízí.

Screenshot_2013-07-19-15-05-38

Baterie se může pochlubit kapacitou 2230 mAh, což je poměrně slušná hodnota a mohla by zajistit rozumnou výdrž. O tom se také v průběhu testu přesvědčíme.

Konektivitu má přístroj celkem dobrou, chybí nám ovšem bezdotyková technologie NFC. Tu by si přístroj v této cenové kategorii zasloužit mohl.

Papírově na tom není špatně ani fotoaparát, který se chlubí 8 MPx vzadu a 1,3 MPx vpředu. Nechybí samozřejmě ani natáčení Full HD videa, automatické zaostřování či LED blesk. Výsledné fotografie si můžete prohlédnout v příslušné kapitole.

Hardware v bodech

  • displej: 4,5″ IPS s HD rozlišením, jemnost 326 PPI
  • procesor: čtyřjádrový Huawei K3V2 (Cortex-A9), frekvence 1,4 GHz
  • paměť: 1GB RAM, 8GB vnitřní úložiště (+MicroSD)
  • fotoaparát: zadní 8 MPx, přední 1,3 MPx
  • rozměry: 134 x 67,5 x 10,5 mm
  • hmotnost: 145 g
  • GPS: ano, včetně A-GPS
  • Wi-Fi: 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot
  • Bluetooth: 3.0
  • NFC: ne
  • baterie: 2230 mAh
Katalog Android zařízení

Katalog Android zařízení

Specifikace, recenze, galerie, video, hodnocení, porovnávání...

Pro více informací navštivte náš katalog zařízení.

Displej – jemné HDčko s dobrými barvami

Výčet specifikací nám vykouzlil vzhledem k ceně přístroje poměrně slušný úsměv a my si stále říkáme, kde je háček. Že by displej? HD rozlišení na úhlopříčce 4,5″ způsobí, že je displej skutečně velmi jemný a zde konkurenci ve své kategorii opět převyšuje. A barvy? Není to sice tak skvělá podívaná jako u vlajkových modelů, ale rozhodně také nezklame a ve své třídě se řadí opět na vrchol. Stejně tak můžeme zhodnotit také pozorovací úhly a čitelnost na slunci. Tak opět nic, opět nás Honor 2 mile překvapuje.

Přístroj zachytí trochu netradičně pouze 5 prstů zároveň, ale jistě uznáte, že pokud nesvěříte Honor 2 chobotnici, problémy to činit nebude.

Screenshot_2013-07-19-15-07-42

Potěšila nás také automatická korekce jasu, se kterou jsme vůbec nemuseli hýbat, a displej nás vždy odměnil přiměřeným jasem.

Test výkonu (benchmarky)

Honor 2 jsme potrápili v několika nástrojích pro testování výkonu. Vždy jsme udělali několik výsledků a ty poté zprůměrovali. Výsledné hodnoty berte pouze jako orientační – v reálu nemusí příliš vypovídat.

AnTuTu Benchmark v 3.3

  • Samsung Galaxy S4 – 23798
  • HTC One – 22499
  • Sony Xperia Tablet Z – 20 319
  • Nexus 4 – 16 058
  • Samsung Galaxy S4 mini – 13 774
  • Samsung Galaxy Note II – 13 601
  • Huawei Honor 2 – 13 188
  • Hauwei Ascend D2 – 10 650

Quadrant Standard Edition

  • HTC One – 12524
  • Samsung Galaxy S4 – 12493
  • Sony Xperia Z – 8064
  • Sony Xperia Tablet Z – 8015
  • Samsung Galaxy S4 mini – 6973
  • Samsung Galaxy Note II – 6039
  • Samsung Galaxy S III – 5313
  • Huawei Honor 2 – 5149
  • Huawei Ascend D2 – 5135
  • Nexus 4 – 4796
  • HTC One X – 4692
  • Samsung Galaxy S II – 3326
  • Samsung Galaxy Beam – 2832
  • Huawei Honor – 2021
  • Huawei Vision – 1874
  • Samsung Galaxy W – 1473
  • Emgeton Meizu M9 – 1368

3D Mark Ice Storm

  • Xiaomi MI-2s – 11234
  • Samsung Galaxy S4 – 10810
  • Sharp Aquos Phone Zeta – 10803
  • HTC One – 10403
  • LG Nexus 4 – 10177
  • Sony Xperia Z – 9141
  • Sony Xperia Tablet Z – 9118
  • Sony Xperia Tablet Z – 5648
  • Samsung Galaxy S4 mini – 5514
  • Huawei Ascend D2 – 3573
  • Huawei Honor 2 – 3052

3D Mark Ice Storm EXTREME

  • Samsung Galaxy S4 – 6612
  • Sharp Aquos Phone Zeta – 6402
  • Xiaomi MI-2s – 6359
  • HTC One – 6298
  • LG Nexus 4 – 5897
  • Sony Xperia Z – 5644
  • Samsung Galaxy S4 Mini – 2828
  • Huawei Ascend D2 – 2106
  • Huawei Honor 2 – 1607

Herní výkon

Modern Combat 4

Akční FPS titul, který jsme si pro testování mobilních přístrojů velmi oblíbili. Nabízí totiž akční atmosféru a výborný grafický kabátek. Právě ten dal testovanému přístroji zabrat – hra se občas škubala a hlavně měl přístroj trochu problém s texturami.

Screenshot_2013-07-27-11-54-00

Real Racing 3

Real Racing 3 nás celkem překvapil – stejně jako u jiných přístrojů s čipem K3V2 jsme se neobešli bez problémů s texturami, ale hra běžela poměrně plynule a hraní nečinilo problémy (pokud si člověk odmyslí chybné textury).

Screenshot_2013-07-18-22-15-39

Need for Speed: Most Wanted

Jako zpomalený film. I tak by se dalo charakterizovat hraní této oblíbené závodní hry na přístroji Honor 2. Grafické zpracování bylo na přístroj zjevně příliš a hra byla téměř nehratelná.

Screenshot_2013-07-19-12-08-01

N.O.V.A. 3

Další z našich oblíbených FPS titulů, který nabízí výborné grafické zpracování. To dalo přístroji zabrat – hra by se dala na přístroji dohrát, ovšem nějakému škubnutí se rozhodně nevyhneme.

Screenshot_2013-07-19-13-41-10

Závěr

A celkové zhodnocení herního výkonu? Nic moc. Myslíme si, že čip by měl výkonu dost, ovšem kvůli tomu, že se jedná o řešení od společnosti Huawei a není příliš celosvětově rozšířeno, je podpora ze stran her minimální a s náročnými hrami si tak přístroj moc dobře neporadí. Pokud chcete přístroj vyloženě na hry, Honor 2 není pro vás.

Připojení k počítači

Systém Android již delší dobu standardně nepoužívá oblíbený USB Mass Storage, ale nový protokol MTP (Media Transfer Protocol). Výhodou MTP je fakt, že je přístroj v době připojení schopen stále pracovat s daty ve vnitřní paměti. Nevýhodou, že ne všechen software v PC je na tento protokol připraven – problémy mohou dělat správci souborů nebo také jiný systém.

Na výběr máme ještě mezi režimy PTP, HiSuite a Velkokapacitním paměťovým zařízením. První možnost připojí přístroj jako fotoaparát, druhý režim nabídne instalaci softwaru od Huawei (skrze virtuální mechaniku) a umožní tak lepší správu zařízení přes PC a režim Velkokapacitního paměťového zařízení připojení paměťovou kartu MicroSD jako flash disk (USB Mass Storage).

Screenshot_2013-07-27-10-48-39

Rychlost přenosu

Pro testování rychlosti jsme jednoduše přenesli soubor o velikosti 1,92 GB (2 069 924 668 bajtů) a změřili, za jak dlouho se do zařízení přenese. Stopky se zastavily na hodnotě 5 minut a 44 sekund, což znamená rychlost přibližně 5,7 MB/s.

Poté jsme stejný soubor nahráli opět do PC. To se povedlo za rovné 4 minuty, tedy rychlostí cca 8,2 MB/s.

 

Konektivita

Datové sítě

Testovaný přístroj se může pochlubit podporou rychlý datových sítí až do rychlosti 21,1 Mbps, což bude jistě českému zákazníkovi stačit. Chybí tedy podpora LTE, ale to jsme ani u přístroje za necelých 8 tisíc nečekali. Přístroj si s internetem přes datové sítě bez problémů poradil a automaticky se přepínal na EDGE či rychlejší HSDPA podle lokality.

Wi-Fi

Během testování přístroje jsme vyzkoušeli několik Wi-Fi sítí. Přístroj nic nenamítal, spojení bylo stabilní a chyby se během přenosu také neobjevily. Honor 2 navíc podporuje také DLNA pro sdílení multimédií s dalšími přístroji. Nechybí ani funkce Wi-Fi Hotspot, díky které sdílíte mobilní internet přes Wi-Fi pro vaše okolí.

Bluetooth

Modrý zub jsme vyzkoušeli při výměně souborů s jiným zařízením a také přehráváním hudby díky standardu A2DP u handsfree v autě. Opět žádný problém.

 

GPS

GPS přijímač v přístroji samozřejmě již dnes nemůže chybět. My jej otestovali teoreticky – v programu GPS status – a pak také prakticky – při geocachingu. Fix polohy byl velmi rychlý a přístroji se to ve většině případů povede i uvnitř budovy, což je výborné. Stejně tak jsme díky mobilu našli několik keší, a tak už jsme tušili, že to bude s GPS dobré.

Baterie a výdrž telefonu

Baterie s kapacitou 2230 mAh v útrobách? To by nemuselo být vůbec špatné v kombinaci s 4,5″ displejem. A testy to také potvrdily. Pokud budeme přístroj používat na volání, SMS, data či občasné brouzdání, 2 dny by měl být schopen držet akumulátor Honor 2 při životě.

O dost horší už je to při náročných činnostech, kdy se zapojí čip K3V2 v plné síle, tedy zejména u her. Zde se projeví, jak je čip neuvěřitelný žrout energie, a baterie jde dolů skutečně rychle.

Screenshot_2013-07-17-09-25-45 Screenshot_2013-07-17-09-25-54

Vyzkoušeli jsme, jak dlouho přístroj vydrží přehrávat video v HD kvalitě. Nastavili jsme tedy 50% jas, zvuk do sluchátek a otestovali. Přístroj takto vydržel 5 hodin a 45 minut.

Screenshot_2013-07-29-21-00-35

Další test spočíval v hraní hry Modern Combat 4. Opět poloviční jas a sluchátka. Stopky ukázaly hodnotu 2 hodiny a 30 minut. Zde vidíme největší slabinu zařízení.

Screenshot_2013-07-23-19-42-58

Dnešní telefony dnes slouží také k prohlížení internetových stránek. Připojili jsme tedy přístroj na Wi-Fi síť, nastavili poloviční jas a načítaly stránky v 15sekundových intervalech. Přístroj to dokázal celých 4 hodiny a 47 minut.

Screenshot_2013-07-27-00-10-16

Uživatelské prostředí

Android 4 ICS – vtip? Bohužel ne!

Zde přichází jedno menší zklamání – použitá verze systému. I když už koluje zařízeními Nexus systém Jelly Bean 4.3, v přístroji Honor 2 stále dýchá Android 4 ICS. To jsme od přístroje, který se začal prodávat v roce 2013, rozhodně nečekali. Ale nemusíme se tolik obávat – Huawei přislíbil aktualizaci na Android 4.2 i pro tento přístroj a my doufáme, že se jí letos ještě dočkáme.

Téměř čistý Android potěší

Přístroj sice disponuje starší verzí systému Android, na druhou stranu se jedná téměř o čistý systém, který se dočkal jen pár modifikací – a to je pro mnoho uživatelů příjemná zpráva. Změn se dočkala například zamykací obrazovka či aplikace fotoaparátu. Většina systémových aplikací včetně Launcheru však zůstala nedotčena.

Rychlost a stabilita prostředí

Použitý čtyřjádrový procesor sice nenabízí takový výkon na jedno jádro jako dnešní moderní čipsety, přesto si s během systému poradil velmi dobře. Pokud jste pečlivě přečetli předchozí odstavec, nemohli jste minout zmínku o téměř čisté verzi systému Android. I díky tomu se zdá, že se čínskému výrobci povedlo systém výborně optimalizovat, neboť na naše reakce odpovídal velmi hbitě. Je pravda, že po delší době používání a spuštění více aplikací se začal přístroj trochu zpomalovat, ale to mu můžeme vzhledem k ceně hravě odpustit.

Screenshot_2013-07-19-15-08-04 Screenshot_2013-07-19-15-08-10 Screenshot_2013-07-19-15-08-15 Screenshot_2013-07-19-15-08-25 Screenshot_2013-07-19-15-08-57 Screenshot_2013-07-19-15-09-08 Screenshot_2013-07-19-15-10-09

Softwarová výbava

Některé změny v systému nás zaujaly, a tak jsme se rozhodli je alespoň trochu přiblížit.

Hodiny s počasím

Zajímavá aplikace a Widget zároveň. Pokud si přejete mít přehled o počasí ve vašem bydlišti či v dalším definovaném městě, budete spokojení a nemusíte navíc do přístroje nahrávat další aplikaci.

Screenshot_2013-07-19-15-10-24

Poznámky

Často si potřebujete zapsat nějakou rychlou poznámku a nemáte u sebe tužku a papír? Nevadí. Přístroj je díky stejnojmenné aplikaci na tvorbu jednoduchých poznámek připraven.

Screenshot_2013-07-19-15-10-54

Security Guard

Jak již název napovídá, tato aplikace se bude starat o vaše soukromí a ochranu. Díky ní totiž můžete blokovat předem definovaná telefonní čísla, skrývat další hesla či šifrovat soubory ve vašem přístroji.

Screenshot_2013-07-19-15-11-07

Správce souborů

Potřebujete spravovat data ve svém telefonu? Pak poslouží jednoduchý správce souborů, který je předinstalován v přístroji a zvládne základní úkony s daty.

Screenshot_2013-07-19-15-11-26 Screenshot_2013-07-19-15-11-19

Svítilna

Přístroj je vybaven diodovým bleskem a byla by škoda toho nevyužít. Díky aplikaci Svítilna můžete váš přístroj snadno proměnit v baterku a posvítit si na cestu při nočních návratech domů.

Screenshot_2013-07-19-15-11-53

Klávesnice

Předinstalovaná klávesnice vypadá na první pohled poměrně dobře – má příjemné rozložení, skrývá v sobě také české znaky, smajlíky a chlubí se i automatickou opravou slov a predikcí slov. Právě dvě poslední zmiňované funkce nám však pro český jazyk nefungovaly a použití klávesnice tak značně sráží. Radíme tedy sáhnout po nějaké klávesnici z Google Play, která bude jistě lepší volbou (SlideIt, Swype, SwiftKey atp.).

Screenshot_2013-07-19-15-12-14

Screenshot_2013-07-19-15-12-20

Kontakty a telefonování

O kontaktech se zmíníme pouze krátce, neboť zde Huawei nic neupravoval.

Použitý Dialer si poradí také s T9 vytáčením, ale s diakritikou počítat nemůžeme.

Screenshot_2013-07-19-15-16-31

Kontakty se pak od čisté verze systému Android nijak neliší.

Screenshot_2013-07-19-15-16-43 Screenshot_2013-07-19-15-17-10

A telefonování? Žádný problém. Provedli jsme několik hovorů a nikdy si protější strana nestěžovala a ani my jsme neměli problémy.

 

Multimédia

Přehrávání videa

Předinstalovaný přehrávač si sice v našem případě s přehráváním videa poradil, neuměl ovšem pracovat s titulky, a tak jsme ho hned zpočátku nahradili skvělým MX Playerem. Ten posloužil skvěle, některá videa ovšem neběžela s HW akcelerací a znovu se tak utvrzujeme, že použitý čip K3V2 se nemůže chlubit zrovna rozsáhlou podporou. HD video však zvládá plynule přehrávat i procesor, takže aspoň tak.

Screenshot_2013-07-27-11-03-27

Sáhli jsme ještě po našem oblíbeném videu Samsung Demo Oceanic Life, které disponuje Full HD rozlišením a obrovským datovým tokem 40 Mb/s. Video se však přes HW akceleraci nepřehrávalo a logicky se tak trhalo. Ale to jen pro zajímavost, taková videa stejně nemá smysl na mobilním telefonu přehrávat. Tak vysoký datový tok vaše oči neocení.

Přehrávání hudby

Pro poslech hudebních stop v našem přístroji si Huawei připravil aplikaci Hudba+. Ta nabídne příjemný kabátek a základní možnosti přehrávače uspokojí většinu posluchačů. Nechybí tedy náhodné přehrávání, opakování, ekvalizér, řazení skladeb, text písniček či třeba přehrávání ze složek.

Screenshot_2013-07-27-11-03-47 Screenshot_2013-07-27-11-04-00

A kvalita výstupu? Ta nás nenadchla ani nezklamala. Honor 2 hraje dobře, ale skvělé Beats Audio to prostě není. Huawei nabízí také jakousi funkci Dolby Digital Plus, ale nám se zdál po aktivaci zvuk příliš přebasovaný.

Zadní reproduktor hraje opravdu, ale opravdu hlasitě, za což čínského výrobce opět chválíme. Kvalita reprodukce samozřejmě nedosahuje kvalit stereofonních reproduktorů u HTC One, ale i tak to není zase tak špatné. Musíme počítat s tím, že na nejvyšší hlasitost je z reproduktoru tak trochu chrastítko.

 

Fotoaparát a natáčení videa

První přístroje, které se honosily štítkem Huawei, nás kvalitou fotografií příliš nepřesvědčily. Doba však pokročila a náš předchozí testovaný přístroj z čínské stáje, Huawei Ascend D2, fotil výborně. A jSamsung Galaxy Beam – 2832h3 src=ak je to u Honoru 2? Opět nás čínský výrobce překvapil a fotoaparát fotí skutečně dobře. Samozřejmě nemůžeme čekat, že by se vyrovnal nejlepším fotomobilům světa, ale to po tomto přístroji ani nemůže nikdo chtít vzhledem k jeho ceně. Papírově to vypadá následovně: 8MPx fotoaparát vzadu a 1,3MPx fotoaparát vpředu. Nechybí natáčení Full HD videa, automatické zaostřování či LED dioda pro přisvícení.

Aplikace

Žádné překvapení na nás zde nečeká. Po pravé straně nalezneme ovládání fotoaparátu, přepínání kamery a fotoaparátu a přístup do galerie. Levá strana patří dalšímu nastavení, efektům či výběru režimu snímání.

Screenshot_2013-07-27-11-04-56

Fotografie

 IMG_20130719_174656 IMG_20130719_195643

IMG_20130722_183643 IMG_20130721_184741

IMG_20130722_142602 IMG_20130722_142616

IMG_20130722_110126 IMG_20130722_110119

IMG_20130722_173021 IMG_20130802_083923

IMG_20130802_083249 IMG_20130802_083207

Huawei Honor 2 – test zadní kamery

Huawei Honor 2 - test zadní kamery

Nezmenšené fotografie zde.

Kdy, kde a za kolik?

V době psaní naší recenze je již přístroj běžně ke koupi ve více českých obchodech. A cena? Ta se pohybuje okolo 7500 Kč, což je velmi příznivá částka vzhledem k výbavě přístroje.

Resumé

A jak celý text převést do závěrečných odstavců a vyřknout verdikt? Huawei Honor 2 nás při prvním prozkoumání překvapí svými parametry a cenou. V obchodech ho totiž seženete pod 8 tisíc, ale v papírových specifikacích uvádí čínský výrobce čtyřjádrový procesor a 4,5″ HD displej. To je výbava, za kterou jsme zvyklí dávat na našem trhu o pár tisíc více. No a jaký tedy přístroj byl?

Přístroj náš příjemně překvapil svým displejem, který je díky HD rozlišení na svou třídu příjemně jemný, nabídne dobré barevné podání barev a čitelnost na slunci. Výkon přístroje je díky čtyřjádrovému procesoru též velmi dobrý a napomůže tomu také poměrně dobře optimalizovaný systém Android. Ten je sice pouze ve verzi 4.0, ale aktualizace na Jelly Bean je přislíbena. Celkem spokojeni jsme byli také s výdrží přístroje – za normálních podmínek se dalo s klidem vydržet jeden den, a to jsme přístroj zase tolik nešetřili – stále zapnuté datové přenosy, brouzdání na internetu, hovory, SMS, e-maily atp.

A čím nás přístroj zklamal? V první řadě zpracováním – je cítit, že Huawei šetřil, kde mohl, a vrzající konstrukce je toho důkazem. Čip K3V2 je sice výkonný, ale zároveň si řekne o velké množství energie a má také problémy s nejnovějšími herními tituly. Co to znamená v praxi? Při hraní her počítejte s tím, že baterie vyčerpáte během pár hodin (nám se to povedlo za necelé tři hodiny), a můžete narazit na nekompatibilitu několika herních titulů. Stejně tak nám trochu chybělo NFC, které již v telefonech za tuto cenu často sídlí.

Klady


+ Dobrý poměr cena/výkon
+ Výborný HD displej s dobrým podáním barev, viditelností na slunci a jemností
+ Výkonný čtyřjádrový procesor
+ Dobrý fotoaparát
+ Rychlé odezvy systému
+ Čistá verze systému Android
+ Přední strana chráněna odolným sklem Gorilla Glass
+ Dvoubarevná LED dioda
+ Hlasitý reproduktor
+ Nadprůměrná výdrž při běžném používání
+ MicroSD

Zápory

– Některé novější herní tituly činí zařízení problémy (nekompatibilita čipu K3V2)
– Nízká výdrž při náročných činnostech
– Starší verze systému Android 4 ICS
– Vrzající konstrukce
– Pomalé kopírování dat z nebo do zařízení
– Česká klávesnice si neporadí s predikcí slov

Za zapůjčení k testu děkujeme společnosti Huawei.

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (27)