HTC zaútočí na střední třídu s modelem HTC Desire 10

htc-logo

Tchajwanský výrobce HTC nevyrábí pouze smartphony nejvyšší třídy, o kterých slýcháte nejčastěji. Celé roky vyrábí vedle své vlajkové řady také modely střední třídy. Jistě pro vás nebude žádnou novinkou, že se jedná o známou řadu HTC Desire. A právě tato řada se ke konci září dočká nového zástupce. Přinese s sebou ale pár změn.

Střední třída v podání HTC Desire

Střední třída od HTC si s sebou vždy nesla nálepku poměrně drahých smartphonů. I když designově byly často celkem pěkné, jejich hardwarová výbava a plastová konstrukce by si zasloužily cenovku klidně o pár tisícikorun nižší. Takové cenovky alespoň známe od konkurenčních výrobců. Není se tedy čemu divit, že prodeje nebyly v posledních letech zrovna vysoké. Zda se ale letos v tomto ohledu něco změní, to bohužel zatím nevíme.

HTC Desire 830-2 Současný zástupce řady – HTC Desire 830

Co ale víme, je, že HTC letos mění označení, a to i ve střední třídě. Dosud bylo zvykem, že název řady doplňovalo také trojciferné číslo, u kterého platila definice: čím vyšší číslo, tím lepší hardware a většinou i úhlopříčka. Nový model se ale bude jmenovat HTC Desire 10. Jelikož to pravděpodobně neznamená, že nový model bude nejnižším modelem HTC v historii, dá se usoudit, že nové značení má co do činění s letošním vlajkovým modelem HTC 10. I zde letos totiž došlo ke změně značení, když z názvu vypadlo známé označení nejvyšší třídy – „One“.

Bohužel zatím nevíme, jakou výbavu nový Desire přinese, kdy přesně dorazí na jaký trh (víme jen, že by se tak mělo stát ke konci září), ani přibližnou cenovku. Nezbývá tedy než doufat, že vnitřní politika výrobce se změnila, a že se značka bude chtít více přiblížit zákazníkovi. Koneckonců, vlajkový model dostal i na českém trhu značně nižší cenovku, než se očekávalo.

Zdroj: androidheadlines.com.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)