TOPlist

Telefon HTC 10 oficiálně. Tradiční kov, skvělá výbava a neznámá cena

Ferfume

HTC se v tomto roce konečně rozhodlo nezaostávat. Snaha o upevnění místa v kategorii oblíbených top modelů a letošních vlajkových lodí je opravdu vytrvalá. Poslední přírůstek se chlubí kromě výrazného designu klasického kovového těla parádními specifikacemi a zajímavým fotoaparátem. Ustojí HTC 10 tlak náročných uživatelů?

Napraví HTC 10 pověst společnosti?

Nová vlajková loď společnosti HTC s označením 10 čelí nemalému tlaku. Poslední modely smartphonů se velké popularitě netěšily a kritika ohledně ceny i výkonu byla slyšet ze všech stran. Jak samo HTC tvrdí, při tvorbě HTC 10 se inspirovalo hlasy uživatelů – a zdá se, že by to mohlo fungovat.

Tradiční kovové unibody dostalo designový refresh a kromě výrazných vybroušených křivek je celá konstrukce i odolnější. HTC 10 bylo po 168 hodin dokonce vystaveno výkyvům teplot od -20℃ do 60℃, čelilo 10tisícům pádů a součástí byl i test odření, koroze a populární test s ohýbáním.

HTC-10_3V_CarbonGray

Specifikace

[aps_product_sz id=“390368″]

Z 0 na 50 % za půl hodiny

Se 4GB RAM pamětí, nejnovějším Snapdragonem 820, čtyřjádrovým procesorem taktovaným až na 2,2 GHz, zajímavými fotoaparáty a podporou LTE se dá HTC 10 jen těžko něco vytknout. Stejně jako při nabíjení – skrze zdířku USB-C a funkci Quick Charge 3.0 vystřelíte z 0 na 50 % během půl hodiny. Baterie o kapacitě 3000 mAh bude kromě útrob pohánět i zbrusu nový 2K displej o velikost 5,2″.

unspecified

Nejlepší fotoaparát na trhu se smartphony (podle HTC)

Společnost má ohledně HTC 10 opravdu velké sebevědomí, které dokládá i tvrzení o nejlepším smartphone fotoaparátu současnosti – do kapsy by tedy měl strčit i Samsung S7 nebo špičkové modely Sony. V tomto ohledu ale zůstáváme střízliví a počkáme si až na reálné srovnání. U obou fotoaparátů najdete kvalitní optiku se světelností f/1,8 a optickou stabilizací obrazu. Hlavní kamera se chlubí větším senzorem s 12 miliony UltraPixely nové generace, přičemž velikost jednoho pixelu činí 1,55 um. Součástí je i extrémně rychlý laserový autofokus, který pracuje i při sekvenčním snímání.

Ani přední fotoaparát nezůstal opomenut – dokonce nese název UltraSelfie. Důvodem k názvu je širokoúhlý objektiv, který vměstná do fotografie více selfie maniaků. A k dobré světelnosti například na párty pomůže i přední blesk. Pořízené fotky lze ukládat i do formátu RAW a pro nadšence je připraven i režim Pro Mode.

Perfume - M10 - Handset - Image - Global - CarbonGray

Speficikace fotoaparátů:

  • Hlavní fotoaparát: 12 MPx UltraPixel (1,55 um), f/1,8, Pro Mode, optická stabilizace
    Video: 4K s Hi-Res Audio, slow motion 720p a 120fps
  • Přední fotoaparát: 5 MPx (1,34 um velikost pixelu), širokoúhlý záběr, optická stabilizace, blesk
    Video: 1080p

HTC a nabušený zvuk

HTC si po dlouhou dobu své existence zakládá i na špičkové kvalitě zvuku. Světově první záznam do 24bitového Hi-Res audia zachytí na videích až 256x více detailů s dvakrát vyšším frekvenčním rozsahem. Certifikace Hi-Res audio má podle HTC zaručit, že hudba vašich oblíbených umělců bude znít tak, jak ji tvůrci zamýšleli.

Sluchátkový zesilovač má dvakrát vyšší výkon oproti standardu a dosahuje tak 10x nižšího zkreslení zvuku. Pro konečné vyladění a vlastní profily zvuku lze použít Personal Audio Profile. I dvoupásmové reproduktory HTC BoomSound Hi-Fi edition se dočkaly u smartphonů až nebývalé lásky –  jsou vybaveny odděleným basovým a výškovým měničem, stejně jako většina kvalitních externích reproduktorů, a každý z nich pohání jeden výkonný zesilovač-

 

Méně bloatwaru

Telefon HTC M10 dostal Android 6 s již tradiční nadstavbou HTC Sense. Nečekaným krokem HTC je i snížení počtu předinstalovaných aplikací a bloatwaru. To je u mnoha uživatelů vítanou skutečností – častým argumentem například pro koupi zařízení Nexus je zejména čisté Google prostředí. Nový přístup na poli softwaru představuje také Freestyle Layout, díky kterému odpadá nutnost skládat widgety a aplikace do pevných mřížek na ploše. Na havní obrazovce HTC 10 tak lze přesouvat ikony kamkoli vás napadne – to zahrnuje i vrstvení, seskupování nebo propojování tzv. nálepky s aplikacemi.

HTC 10_GroupShot_Gray Front

Dostupnost

HTC 10 bude dostupné v provedení Carbon Grey a Glacier Silver. Cena zatím zůstává utajena a mohlo by se jednat o potenciální zabiják jinak slibně vypadajícího modelu. O dalších novinkách a dostupnosti vás budeme informovat.

Zdroj: Tisková zpráva

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)