Honor MagicBook představen: Notebook s vysokou mobilitou a nízkou cenou

honor magicbook cena

Huawei notebooky už pár let můžeme vidět, sesterská společnost Honor se však výhradně soustředila na mobilní zařízení. To se ale mění a na akci, kde se oznamoval Honor 10, se ukázal i levný ultrabook Honor MagicBook, který se může pochlubit vysokou mobilitou.

Honor MagicBook pohání 8. generaci Intel procesorů

Po designové stránce vychází z MacBook Air od Applu. Novinka od Honoru nabízí hliníkové tělo, celkem váží 1,47 kilogramu a tloušťka je 15,8 mm. To nejsou špatné údaje na levnější ultrabook se 14″ velkým displejem.

Displej má FullHD rozlišení, jde o matný IPS panel, kontrast je 800:1 a maximální jas 250 nitů. O výkon notebooku Honor se stará osmá generace Intel procesorů. A to přesněji Intel i5-8250u nebo u dražší verze Intel i7-8550u. Obě verze ultrabooku mají 8GB RAM a 256GB SSD a také grafickou kartu Nvidia MX150.

honor magicbook chlazeni

Dále má Honor Magicbook Dual Atmos reproduktory, pokud jde o konektory, tak má 2x USB-A, 1x USB-C, HDMI a 3,5mm audio konektor. K nabíjení 57,5WH baterie slouží USB-C, nabít by se mělo 70% baterie během hodiny. Samotná baterie pak má udržet notebook 12 hodin v provozu. Dokonce má notebook i čtečku otisků prstů.

Cena Honor MagicBook

Prozatím se tato novinka od Honoru prodává v Číně, jestli se bude prodávat i v Evropě, se pravděpodobně dozvíme za měsíc při evropském představení Honoru 10. Základní verze s Intel Core i5 přijde na 4 999 CNY, v přepočtu s DPH tak stojí 19 700 Kč. Verze s Intel Core i7 vyjde na 5 700 CNY, což je v přepočtu s DPH 22 500 Kč. Je tak o pár tisíc levnější než konkurence Apple. Cena je stejná, jako i5 verze notebooku Xiaomi Mi Air 13.3, který se začal prodávat v roce 2016.

Jste rádi, že se Honor pouští i do jiných výrobků?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)