Menu

Google zavedl nutnost psaní recenzí aplikací pod Google+ účtem

Věc, o které jsme Vás informovali před týdnem, se stala skutečností. Od dnešního dne bude nutné pro sepsání recenze aplikace na Google Play nutno použít svůj Google+ účet. Předchozí recenze, které jste k aplikacím vložili, se samozřejmě nesmažou, jméno se však změní na “Uživatel Googlu”. Integrací Google+ do této služby se nejspíše vylepší reakce autora aplikace na stížností z řad uživatelů, neboť budou moci vývojářiautory recenzí přímo kontaktovat, trochu však odpadá ochrana soukromých informací.

zdroj: androidpolice.com

 

Komentáře

Neonik

Neonik

27.11.2012 14:26

To že je to povinné je nesmysl.. Dopadne to tak, že každej budeme mít minimálně dvě identity…

Fit

Fit

27.11.2012 14:27

Neonik: A to jako proč? Buď něco píšu a stojím si za tím a nebo to nepíšu…

kubo

kubo

27.11.2012 14:30

skor sa bjim ze tie mail adresy budu pouzivat aj pre ine pripady

Mem

Mem

27.11.2012 14:31

Všimli jsme si toho včera a zatím jsem to moc nepochopil, jak ve veřejném Store tak v Developer Console teď vidíme místo jmen uživatelů právě jen to “Google User”, možnost kontaktování stále není. Doufám, že to je jen nějaký mezikrok a Google to teprve dotáhne a zobrazí skutečná jména? (Ovšem nepochopím, proč to nemůžou udělat najednou)

Člověk by aspoň mohl poprosit uživatele, který mu kazí hodnocení aplikace, aby se podíval znovu a zjistil, že jeho komentář už dávno neplatí:
http://twitpic.com/bgxij7

Mem

Mem

27.11.2012 14:34

kubo: E-mailové adresy máme i z nákupu placených apek, to bys nesměl kupovat žádné aplikace ani platit in-app.

Navíc pokud tam bude jen odkaz na G+ profil, tak tam máš sice možnost uživateli zaslat zprávu, ale jeho e-mailovou adresu nevidíš. Divil bych se, kdyby ji Google u těchto hodnotitelů jen tak zpřístupnil.

Filip

Filip

27.11.2012 14:40

Velmi dobře! A zbabělci, kteří dávají 1 hvězdičku a podepisují se “X”, mají konečně utrum. :-D

kubo

kubo

27.11.2012 15:04

@Mem: jn to by slo, hlavne nech nechodia daake spamy :)

Bruk

Bruk

27.11.2012 15:26

Prostě nucené vytváření účtů na Google+. Už neví, jak si zajistit nárůst účtů, aby dohnali Facebook a Twitter!

Mavi

Mavi

27.11.2012 15:38

Filip: však můžeš votovat a psát k tomu komentář ani nemusíš :) a započte se hlasování a komentář nikde nebude. X jsem nikde napsaný snad ještě neviděl :)

Bobo

Bobo

27.11.2012 15:40

Mem: Přečti si článek pořádně, recenze napsané před dneškem budou mít zobrazeno jméno Google User (navždy), recenze napsané od dnešního data budou mít zobrazeno jméno z G+.

tondaskater

tondaskater

27.11.2012 15:40

Bruk, taky si myslím. Je to trochu podpásovka… Ale co když nebudu hodnotit taky se nic nestane… nebo založím G+ no…

Mem

Mem

27.11.2012 16:22

Bobo: No pokud je to definitivní stav tak to je pěkné pálení mostů, zahodit všem přezdívky a jména, podle kterých se taky občas dalo zjistit kdo je kdo a nakontaktovat pro vyřešení problému. Na druhou stranu tak bude aspoň jednoznačné, co už je G+ profil, takže logiku to asi má.

Ještě je otázka, jestli bude možné aspoň volitelně, když uživatel chce, své dříve zaslané komentáře zpětně navázat na G+ (za těmi hodnoceními si stojím a rád bych je vývojářům neanonymně uvedl, ale těžko už si vzpomenu kde všude jsem psal a v seznamu Moje aplikace už je hrozný bordel, to je práce na hodiny)

Bobo

Bobo

27.11.2012 16:25

Souhlas, tu možnost volitelně propojit staré komentáře s G+ bych taky uvítal.

Zdenecek5

Zdenecek5

27.11.2012 18:54

Nevím, teď jsem ještě recenzoval a žádné Gplus to nechtělo. Ale až to po mě G+ bude chtít, tak maj smůlu, kvůli takové kravině G+ zakládat fakt nebudu. A neexistuje žádný důvod aby tam bylo mé opravdové jméno.
Vidím to jenom jako trapný způsob zvýšit používanost G+

Bobo

Bobo

27.11.2012 20:08

Všichni máte Gmail, tak nevím, co je tak hrozného na vytvoření G+ účtu, celá ta sranda je o jednom kliknutí, nikdo vás nenutí to používat ani vyplňovat další údaje. ;)

Mem

Mem

28.11.2012 9:13

Zdenecek5: Pokud jsi to dělal z Androidu, tak tam ještě musí proběhnout update aplikace Play, aby ti to nabízelo. Na webu už to aktivní je.

Bobo: G+ má teď každý gmail dokonce automaticky, pokud se nepletu, ale lidem vadí, že dřív mohli používat (anonymní) přezdívky, zatímco politika názvů účtů G+ trvá na reálných jménech.

Každopádně teď jsem přidal nové review a už je tam použit můj G+ profil. Podíval jsem se taky na jednu dříve hodnocenou aplikaci a je tam možnost Edit review, ale i když jsem upravil a dal uložit, tak tam stále svítí “A Google User”, nepřišel jsem na to, jak to rovnou aktualizovat. Pak je tam ještě volba Delete review, to proběhne za několik minut, a pak člověk může vložit nové review už se svým G+ účtem (vyzkoušeno za vás ;)).

Filip

Filip

28.11.2012 13:47

Mavi: Tak nevím, nějak jim to nefunguje. Před chvílí se mi objevila anonymní recenze s jednou hvězdičkou, nepatří do žádného jazyka (takže se nedá najít a označit jako spam) a zrovna tak není přiřazena žádnému Google+ účtu.
No, dám tomu pár dní a uvidíme. :-D

RSS (komentáře k článku)