Google tvoří novou službu pro streamování hudby

streamovani hudby google

Google má tendenci vytvářet na poli softwaru produkty, které si vzájemně konkurují. Stačí se podívat na Android, Chrome OS, aplikace pro zprávy, ale také třeba streamování hudby a předplatné. Existuje Hudba Google Play, YouTube Music a k tomu i další předplatné YouTube Red. Google oznámil, že tyto produkty se sloučí do jednoho ultimátního.

Streamování hudby dostane novou službu

Sloučení těchto služeb do jedné bylo oznámeno během konference v New Yorku. Lyor Cohen z Googlu vysvětlovat, že společnost musí své produkty slučovat, aby mohli získat více lidí. Zatím nejsou jasné žádné detaily, zajímavé ale je, že se chtějí spojovat služby, které spolu moc nesouvisí.

aplikace-hudba-google-play_ico

Předplatné pro Hudbu Google Play v sobě obsahuje i předplatné pro YouTube Red, funguje to i naopak. YouTube Red nicméně oficiálně nefunguje stále ve velké části světa, jedná se o takovou prémiovou edici YouTube, která ruší reklamy a nabízí originální pořady. Se samotným streamováním hudby nemá nic společného, přesto jej chce společnost spojit s Hudbou Google Play, což je typická služba pro streamování hudby, jako třeba Spotify. K tomu se ještě přidává YouTube Music, což je v podstatě klasický YouTube, které se ale zaměřuje na hudební videa a záběry z koncertů (s YouTube Red bez reklam).

youtube-red

A právě tyto služby se mají sloučit a vzniknout má jen jedna. Jeden z plusových bodů by mohlo být to, že se YouTube Red konečně podívá i k nám. Na další informace si však ještě musíme počkat, nicméně již před časem se tyto dva týmy sloučily do jednoho, takže se na novinkách pracuje delší dobu.

YouTube
YouTube
YouTube Music
YouTube Music

Používáte k přehrávání hudby YouTube nebo Google Play Music?

Zdroj: theverge.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)