Google příští rok spustí nové hudební předplatné

hudebni predplatne google music youtube red

Už v létě tohoto roku přicházely první informace o tom, že Google plánuje nové hudební předplatné, do kterého by se měla sloučit Hudba Google Play i YouTube Red. Za tyto dvě služby se momentálně platí stejný poplatek, problém je tu ale s tím, že YouTube Red je dostupný pouze ve vybraných oblastech a v poslední době jsme neviděli žádné větší rozšiřování. Hlavním důvodem je pravděpodobně sloučení Hudbou Google Play a spuštění nové streamovací služby.

Nové hudební předplatné od Googlu se interně nazývá Remix

Známý server Bloomberg přinesl informace o tom, že se nové hudební předplatné spouští na jaře příštího roku. Přesněji už v březnu 2018. Pracovní název nové služby je Remix a má nabídnout podobné funkce jako Spotify. Zároveň ale také využít velké množství videoklipů, které jsou na YouTube k dispozici.

Aplikace Hudba Google Play s novým vzhledem a umělou inteligencí Aplikace Hudba Google Play s novým vzhledem a umělou inteligencí

V současné době už má být vyjednaná smlouva s nahrávací společností Warner Music Group. Jednání ale probíhá i s dalšími velikány jako Sony Music Entertainment nebo Universal Music Group. Chystá se také spolupráce se společností Merlin, která zastupuje nezávislá vydavatelství.

youtube-red

Není zatím přesně jasné, co se stane s YouTube Red a Google Play Music, jestli novinka bude obsahovat benefity z těchto dvou služeb, jako třeba YouTube bez reklam, speciální YouTube pořady anebo třeba možnost nahrávat si vlastní písničky do Google Play knihovny.

YouTube
YouTube
YouTube Music
YouTube Music

Těšíte se na nové hudební předplatné od Googlu?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)