Google: Hudba Play se konečně dočká podcastů

google play music podcast

Google oznámil, že brzy svou oblíbenou službu Play Music rozšíří o stále populárnější podcasty. Významná aktualizace nadělí uživatelům velké množství obsahu, na jehož tvorbě se již nyní podílí přední tvůrci podcastů. Společnost dává prostor i jiným umělcům skrze webové stránky, kam je možné svůj obsah nahrát a být součástí připravované knihovny.

Google útočí na podcasty

Podcasting je moderní metoda šíření informací, kdy tvůrce nahrává záznamy buď jako video nebo zvukový soubor. Podcasty se točí o různých zajímavých tématech, a ačkoli již masivně populární v zahraničí, v Česku jsou teprve na vzestupu. Bezplatným zdrojem kvalitních podcastů je i Soundcloud, přičemž Apple fandí audio obsahu konkurujícímu rádiu už od dob prvních iPodů.

Google se rovněž rozhodl, že je na čase integrovat položku Podcasty i do své streamingové služby Google Play Music a na svou stranu získal například HBO, Feral Audio nebo populární HowStuffWorks. Služba bude pravděpodobně dostupná prvně v USA, odkud se rozšíří do celého světa. Prozatím můžou američtí tvůrci nahrávat svůj obsah pro budoucí knihovny skrze tyto webové stránky.

google-play-music-1

Zdroj: Official Android

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)