TOPlist

Samsung potvrdil práce na Gear VR gamepad

Gear-VR-S6-review-5-970-80-752×493

Společnost Samsung oficiálně potvrdila práce na herním gamepadu, který je určený pro headset Gear VR. Zařízení je prozatím známé pod označením Gear VR gamepad. Jedná se tak o odpověď na konkurenci, která ke svým headsetům dodává další herní periferie. Vedle možnosti pohodlnějšího ovládání her se navíc otevírají nové brány také pro vývojáře, kteří mohou do svých titulů přidávat pokročilejší funkce vyžadující právě komplexnější ovládání.

Samsung pracuje na zařízení Gear VR gamepad

gear-vr-control

Jak můžeme vidět na obrázku výše, zpracování samotného gamepadu je opravdu minimalistické a najdeme zde jen opravdu nezbytně nutná tlačítka. Vedle klasického analogového joysticku se tak dočkáme čtveřice klasicky rozložených tlačítek, která jsou důvěrně známá z konkurenčních gamepadů. Novinka bude vedle obvyklých ovládacích tlačítek vybavena také senzory umožnujícími ovládání her pomocí pohybů. Tato skutečnost má ještě více prohloubit zážitek z hraní.

Informace o dostupnosti nebo ceně, za kterou bude Gear VR gamepad k dispozici prozatím nejsou známy. Můžeme tak jen doufat, že se zařízení dočkáme co nejdříve.

Zdroj: androidauthority.com

Kuba Drhlík
O Autorovi - Kuba Drhlík

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)