TOPlist

Samsung oficiálně potvrdil, že Galaxy S8 představí 29. března

samsung-galaxy-s8-predstavi-29-brezna-ico

Samsung Galaxy S8 rozhodně patří k nejočekávanějším novinkám letošního roku. Na právě probíhajícím veletrhu Mobile World Congress ukázal jihokorejský výrobce svůj nový tablet Galaxy Tab S3. Víc se prozatím nečekalo – již v lednu Samsung oficiálně avizoval, že na Galaxy S8 na MWC nepředstaví. Od té doby kolují zvěsti, že Galaxy S8 představí až koncem března. Právě tato zpráva nyní dostala oficiální potvrzení.

Téměř dva týdny před začátkem MWC 2017 přišla zpráva, že Samsung oznámí termín představení Galaxy S8 v rámci své nedělní tiskové konference. To se nakonec potvrdilo: v závěru prezentace pozval jihokorejský gigant účastníky k „rozbalování nového telefonu“ („Unbox your phone“). Obrázek naznačil již několikrát avizované tenké rámečky kolem displeje. Sdělil také to nejpodstatnější: Samsung svou letošní vlajkovou loď Galaxy S8 představí 29. března. Přímý přenos bude možné sledovat také na oficiálních webových stránkách. Událost se bude konat v New Yorku a Londýně, se satelitními událostí, které by mohly konat na dalších místech po celém světě.

Samsung Galaxy S8 představí 29. března Samsung Galaxy S8 představí 29. března

Samsung Galaxy S8 představí novou éru smartphonů

Upoutávka ponechává hodně prostoru pro představivost. Ukazuje v podstatě jen obrys zaoblených rohů, odpovídajících dosud uniklým obrázkům, které se objevily v posledních týdnech. Co je však pro Samsung podstatné: Galaxy S8 zahájí novou sezónu. Ta loňská kvůli potížím s nešťastným Galaxy Note 7 nedopadla zrovna podle představ.

Takto podle Samsungu vypadala minulost telefonů Takto podle Samsungu vypadala minulost telefonů

Samsung také na oficiálním kanále na sociální síti Twitter ukázal kratičké video, na kterém ukazuje postupný vývoj mobilních telefonů. Zatímco v roce 1980 měl mobil výraznou anténu, o deset let později nastoupila éra „véček“. Rok 2000 je v tomto pohledu rokem zařízení, ovládaných přes dotekovou obrazovku. Další etapu vidí jihokorejský výrobce v letošním roce, kdy mají prakticky zcela ustoupit postranní rámečky, což je často avizovaný rys modelu Galaxy S8. Ani zde nechybí termín představení: 29. březen 2017. Také další zveřejněné video má jako nosnou myšlenku odstranění rámečků kolem displeje, které označuje jako přežitek minulosti.

Budete sledovat oficiální představení Samsungu Galaxy S8?

Zdroje: androidcentral.com, sammobile.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)