Fallout Shelter: hra se slavným jménem zamíří i na Android

Fallout Shelter titul

Kdo z PC hráčů by neznal Fallout, tato legendární postapokalyptická hra se příští rok dočká, fanoušky již netrpělivě očekávaného, čtvrtého dílu. Mezitím si však příznivci této herní série budou moci zkrátit čekání na „plnohodnotný“ Fallout jeho variací, určenou pro mobilní telefony a tablety.  Fallout Shelter, jak se novinka jmenuje, bude však oproti svému „dospělému“ vzoru zaměřen poněkud jinak – hlavním úkolem hráče je zde totiž vybudovat prosperující a plně funkční kryt. Základem je přitom opatřit obyvatelům tohoto krytu jídlo, vodu a elektřinu, tedy základní věci pro jejich přežití a spokojený život. Dalším důležitým úkolem hráče je pak přiřazovat jednotlivým obyvatelům krytu práce, pro něž mají nejlepší předpoklady. Ti své schopnosti pak mohou zlepšovat postupným získáváním vyšších úrovní.

Fallout Shelter gameplay at E3 2015

Fallout Shelter gameplay at E3 2015

Sami tvůrci přiznali, že se při tvorbě Fallout Shelter nechali inspirovat tituly jako XCOM či FTL, což je konec konců patrné již při prvním pohledu na videa a screeshoty ze hry. Hra je postavena na free to play modelu financování, což by mohlo podstatnou část hráčů odradit i od jejího pouhého vyzkoušení. To by však mohla být škoda, jelikož jediné, co půjde přes mikrotransakce ve hře zakoupit jsou takzvané Lunch Boxy, které by však ve hře neměli hrát zásadní roli a tak by hráče nemělo nic nutit do Fallout Shelter investovat reálné peníze.

Hra je již dostupná pro zařízení běžící na konkurenční platformě iOS, pro Android má být ovšem také dostupná. Bohužel ale prozatím neznáme přesné datum dostupnosti pro operační systém se zeleným robotem v čele.

Co na hru Fallout Shelter říkáte?

Zdroj: AndroidAuthority.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (17)