Facebook telefon se může stát brzy realitou

facebook telefon

Pamatujete si ještě na dvojici telefonů HTC Chacha a Salsa? Jednalo se o chytré telefony, které v sobě měly speciální Facebook tlačítko. Velký úspěch ale neměly, což ale neznamená, že bychom nikdy nemohli vidět Facebook telefon. Možná to již nebude trvat tak dlouho.

Facebook telefon se objevil v patentech

Nový patent facebooku byl dnes uveřejněn, ukazuje zajímavé modulární zařízení, které může obsahovat reproduktor, mikrofon, dotykový displej, GPS atd. zkrátka se může jednat o telefon. Zároveň tím, že se jedná o modulární zařízení, mají se dát jednoduše vyměňovat různé části, zhruba něco podobného jsme mohli vidět u Projectu Ara. Ten ale Google v minulém roce ukončil.

Project ARA Project ARA

Zajímavé na tom je, že za tímto patentem stojí “Building 8”, což je jeden z týmů Facebooku, ve kterém je mnoho klíčových lidí, kteří u Googlu pracovali právě na Projectu Ara. A to včetně Reginy Duganové, která Projectu Ara šéfovala.

Building 8 je poměrné nový tým, který pracuje na futuristických projektech pro Facebook, jako je třeba schopnost psát myslí. Další lidé, kteří jsou pod patentem podepsání, pracovali na projektu Nascent, což je startup, který využívá 3D tiskárny pro prototypy modulárních gadgetů. Mluvčí společnosti Facebook potvrdil, že nový patent má spojitost právě s projektem Nascent. Další informace ale neprozradil. Budeme si tak muset nějaký čas počkat na novinky.

facebook patent Patent facebooku

Facebook telefon dává smysl, obzvlášť kvůli tomu, že tato firma už není jen sociální síť. Společnost investuje napříč IT trhem, vlastní Instagram, WhatsApp, Oculus VR a dalších několik desítek společností. Ve svých SW produktech mají obrovskou základnu uživatelů, kde například sociální síť Facebook a Facebook Messenger mají takové množství funkcí, že můžou v podstatě fungovat jako vlastní platformy. Na těchto základech už není zase tak těžké postavit vlastní systém, Facebook na to prostředky rozhodně má.

Myslíte si, že se v budoucnosti dočkáme Facebook telefonu?

Zdroj: businessinsider.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)