TOPlist

Facebook Messenger: Integrace snadného sdílení hudby? Skvělý nápad

facebook messenger

Facebook na své aplikaci Messenger v posledních týdnech pracuje opravdu intenzivně. Nejprve umožnil měnit barvy v chatu, později nasadil své aplikaci Material Design facelift, přidal šachovou hru a několik dalších novinek. Nyní přichází s další novinkou, která se zatím zdá asi nejužitečnější.

Facebook spojil síly se Spotify

Společnosti Facebook a Spotify daly hlavy dohromady a vytvořily nový jedinečný systém, který umožňuje velmi snadné sdílení hudby s přáteli. Tedy, abychom vše uvedli na správnou míru, spíše se o něco takového pokusili. I když je samotná myšlenka takové funkce skvělá, realita za ní poněkud pokulhává.

faceboom messenger

Myšlenka je taková – chcete-li poslat někomu z přátel nějakou skladbu ze Spotify (což není nic neobvyklého, spíše naopak), dotykem jediného tlačítka přejdete do Spotify, vyberete skladbu nebo playlist a stejně snadno zase skočíte do Messengeru, odkud již zprávu s hudbou odešlete. Zní to opravdu dobře nebo ne?

Messenger není bez chyby, Spotify jakbysmet

Jenže je to celé dost neohrabané. První háček začíná už v Messengeru. Abyste se dostali k možnosti odeslat hudbu ze Spotify, musíte najít správné tlačítko. To se nachází pod trojtečkou, kde najdete do Messengeru doinstalovávané aplikace, jako třeba Giphy nebo Bitmoji. Dále budete přeneseni do Spotify s rozhraním pro odeslání. To samotné už není problém. Tedy pokud přesně víte co chcete odeslat.

Pokud se potřebujete ujistit poslechem vybrané stopy, nastává druhý problém. Chybí totiž tlačítko pro přehrávání. Abyste si mohli skladbu přehrát, musíte navštívit Spotify v běžném režimu pro přehrávání, odkud již do Messengeru hudbu nenasdílíte. Tedy alespoň ne tak snadno, jak bychom si všichni přáli. Navíc, u některých uživatelů, kteří používají webovou verzi chatu, se zobrazí pouze obrázek alba se příznakem „Spotify“. Zde Facebook nejspíše funkci teprve zavádí a tak nemusí vždy fungovat. Chybu ale může zahlásit i samotná aplikace Messenger. Párkrát se nám během stalo, že u jedné a té samé skladby vyhodil Messenger chybovou hlášku, že se jedná o nepodporovaný soubor.

Facebook a Spotify spojují síly - Messenger má umět snadné sdílení hudby (3)

Abychom Facebooku (a samozřejmě i Spotify) jen nekřivdili, musíme podotknout, že se jedná o zcela novou funkci, která je obsažena teprve v nejnovější verzi aplikace. Facebook i Spotify ji budou zajisté dále vylepšovat, až jednou dojdou k úspěšnému a funkčnímu řešení.

Zdroj: AA

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)