Modelka Emily Ratajkowski vysvětluje nabíjení Dash Charge od OnePlus

emily-ratajkowski-dash-charge-ico

Telefony OnePlus 3 a 3T disponují vlastní technologií rychlého nabíjení nazvanou Dash Charge. Jaký je ale rozdíl mezi touto a konkurenčními technologiemi, slibujícími nabití akumulátoru v kratším čase? OnePlus to vysvětluje ve dvouminutovém klipu, pro který si najalo americkou modelku a herečku Emily Ratajkowski.

Emily Ratajkowski v klipu pro OnePlus Emily Ratajkowski v klipu pro OnePlus

Emily Ratajkowski sama sebe v klipu označuje jako „fanynku technologií“, což nemůžeme ani potvrdit, ani vyvrátit. Princip fungování však vysvětluje poměrně pochopitelně. Zatímco konkurenční metody rychlého nabíjení používají vyšší napětí (volty), což má za následek větší zahřívání, Dash Charge zvyšuje proud (ampéry), čímž zahřívání eliminuje. Vlastní technologie však vyžaduje proprietární kabel, který je v klipu také prezentován.

How Dash Charge Works ft. Emily Ratajkowski

How Dash Charge Works ft. Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski zaujme, uvěřitelná však není

Celkově vzato OnePlus odvedl roztomilou prezentací dobrou práci. Grafika je místy vtipná a nechybí lehké vtípky, ale ani technické detaily. Vysvětlení je určitě podáno záživnější formou než v hodinách fyziky. To ale nic nemění na celkovém dojmu, že Emily Ratajkowski text buď čte, nebo se ho naučila nazpaměť, přičemž se snaží vypadat věrohodně.

Samotný výrobce prezentuje Dash Charge jako svou „exkluzivní technologii“ a nový standard rychlého nabíjení. S odpovídajícím adaptérem a kabelem by měla zvládnout během 30 minut dodat zařízení dostatek energie na celý den. Jednou ze silných stránek má být schopnost nabíjení během zatížení (například při sledování videa, hraní her nebo navigaci), kde se OnePlus směle srovnává s telefony Samsung Galaxy S7 a Google Pixel XL.

Rychlost nabíjení při zatížení telefonu Rychlost nabíjení při zatížení telefonu

Myšlenku „Méně času v zásuvce, více času v kapse“ zajišťuje větším elektrickým proudem, což vede ke stabilní a konzistentní rychlosti nabíjení s nižším produkovaným teplem. Za normálních okolností se vygenerované teplo rozptýlí v telefonu, což způsobuje problémy s výkonem, způsobené snížením rychlostí CPU a GPU. U Dash Charge se o rozptyl tepla starají prvky mimo zařízení, takže samotný telefon se zahřívá jen minimálně.

Co říkáte na nejnovější spot OnePlus s Emily Ratajkowski? Líbí? Nelíbí? Podělte se o své názory v diskuzi!

Zdroje: androidauthority.com, androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)