Dvoufázové ověření Google účtu používá méně než 10 % uživatelů

dvoufazove overeni google

S tím, jak se svět stává více a více digitálním, tak by se měla zvyšovat i online bezpečnost. Dvoufázové ověření patří momentálně k těm vůbec nejbezpečnějším způsobům, jak si zabezpečit účet. I když se za tohle zabezpečení účtu nic neplatí, tak velká většina uživatelů jej vůbec nevyužívá, jak nyní prozradil Google.

Správci hesel na tom nejsou o moc lépe než dvoufázové ověření

Softwarový inženýr Grzegorz Milka zveřejnil tato data na bezpečnostní konferenci společnosti Google, která se nedávno konala v Kalifornii. Dvoufázové ověření Google účtů bylo zavedeno téměř před sedmi lety, a přesto tuto funkci využívá méně než 10 % uživatelů. O dvoufázovém ověření Google jsme se rozepsali minulý rok na podzim, kdy jsme přinesli i dva triky, které vám usnadní používání.

Chcete mít bezpečnější účet Google? Nastavte si dvoufázové ověření! Chcete mít bezpečnější účet Google? Nastavte si dvoufázové ověření!

Správci hesel také zvyšují bezpečnost účtů, přitom je ale využívá pouhých 12 % lidí. To je opět značně malé číslo, správce hesel většinou zabrání tomu, aby se útočník mohl dostat k vašim dalším účtům, když zjistí jedno vaše heslo. Hesla se ve správcích generují náhodně pro každý propojený účet. Google pravidelně snaží lidi přesvědčit, aby si tyto funkce aktivovali, naposledy třeba pomocí speciální výzvy Google.

Google Authenticator
Google Authenticator

Používáte dvoufázové ověření a správce hesel?

Zdroj: androidcentral.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)