Doplňky Dokumentů Google jsou nyní i pro Android

doplnky_dokumentu_google_ico

Před dvěma roky Google představil rozšíření pro své kancelářské programy Dokumenty Google a Tabulky Google. Tyto doplňky však byly dostupné jen pro webové aplikace. Rozšíření, jak ostatně plyne z označení, rozšiřovala schopnosti a možnosti textového editoru a tabulkového procesoru – často se jednalo o napojení na nejrůznější online služby. Doplňky Dokumentů Google umožňují aplikacím třetích stran lepší integraci s kancelářskými programy Google.

Add-ons for Google Docs & Sheets

Add-ons for Google Docs & Sheets

Doplňky Dokumentů Google pro Android

Nově jsou doplňky Dokumentů Google dostupné také v aplikacích pro Android. Všechna rozšíření jsou k dispozici ke stažení přímo v Obchodě Play jako součást náhledu pro vývojáře. Pro začátek jich je připraveno devět od osmi partnerů:

Doplňky Dokumentů Google jsou v Obchodě Play Doplňky Dokumentů Google jsou v Obchodě Play

Prostřednictvím těchto rozšíření získá aplikace například schopnost podepisovat dokumenty nebo importovat data ze systémů CRM, vytvářet reporty a pokročilé grafy či převádět naskenovaný či vyfocený dokument na text. Podívejte se například na podepisování dokumentů doplňkem DocuSign.

DocuSign Android Add-On in Google Docs

DocuSign Android Add-On in Google Docs

Google popisuje doplňky Dokumentů Google jako „partnerské aplikace“ pro Android, které na straně serveru spolupracují s projekty Google Apps Script. Vývojáři, kteří mají zájem o vytváření těchto rozšíření, mohou získat více informací na oficiálním webu. K dispozici je i oficiální dokumentace, pokyny pro tvorbu uživatelského rozhraní a ukázkové kódy.

Google Docs
Google Docs

Google Sheets
Google Sheets

Zdroje: androidpolice.com, androidcentral.com, androidauthority.com, android-developers.googleblog.cz, googleforwork.blogspot.cz.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)