BlackBerry Notable: nová aplikace pro dokonalé snímky obrazovky

blackberry-notable-snimky-obrazovky-ico2

Samozřejmě nemůžeme pokrýt všechny nové aplikace, které se objevují v Obchodě Play. Snažíme se – například v rámci našeho pondělního cyklu Nejnovější aplikace z Google Play – „vychytat“ alespoň ty nejvíce pozoruhodné. Logicky ale tak nemůžeme minout program, který má slovo „pozoruhodný“ („notable“) přímo ve svém názvu. Pojďme se tedy podívat novinku, za kterou nestojí nikdo menší než BlackBerry – BlackBerry Notable.

BlackBerry Notable je nástroj pro snímání obrazovky, který navíc dokáže do obrázků přidat popisky, značky, šipky a další prvky. Do značné míry tak připomíná aplikaci Capture+ od jihokorejského LG. Notable umí zachytit obsah obrazovky pomocí tlačítka usnadnění, kterým jsou vybaveny telefony BlackBerry. Kromě této cesty lze snímky pořizovat také gestem nebo klepnutím na určené místo v notifikacích. Po pořízení je možné do obrázku kreslit a přidávat text. Výsledek pak lze sdílet nebo odeslat pomocí aplikací jako jsou Evernote, OneNote, Hub, BBM a další.

Co BlackBerry Notable slibuje?

V popisku v Obchodě Play autoři program popisují jako nástroj, který vám umožní rychle zachytit obsah obrazovky, doplnit ho popisky, nálepkami, textem, náčrty a sdílet vše s dalšími uživateli. Snadno tak zvýrazníte oblast nebo objekt zájmu.

Případy použití:

  • Zachycení a zvýraznění zajímavé položky, kterou jste našli na Pinterestu a chcete ji sdílet s ostatními přes BBM.
  • Zachycení a zvýraznění určitého místa na mapě, které můžete sdílet se svými kolegy prostřednictvím textové zprávy.
  • Zachycení konkrétního snímku v prezentaci, kterou jste dostali ke kontrole, a odeslání jako přílohy e-mailu a se zvýrazněním změn, které je nutné provést.
  • Doplňte do obrázku legrační moment – třeba přidejte rychlý titulek a sdílejte ho se všemi svými přáteli na Facebooku.
  • Vyfotografujte vybavení domácnosti, které je potřeba vyměnit, doplňte titulek nebo poznámku a uložte do Evernote nebo vaší oblíbené aplikace, aby vám vše později připomněla.
  • Vytvoření jednoduché fotografické koláže z více fotografií a její sdílení.

Aplikace BlackBerry Notable bude součástí softwarového balíku Hub+. V současné době je k dispozici pouze pro zařízení BlackBerry Priv, DTEK50 a DTEK60. Později bude k dispozici i na zařízeních jiných značek právě přes zmíněný Hub+, což je předplacená služba s možností používání zdarma výměnou za zobrazování reklamy.

BlackBerry Notable je v Obchodě Play zdarma, po více než stovce stažení má průměrnou známku 4,6. Instalovat ji lze na zařízení s Androidem 5.0 a vyšším, nicméně zatím je k dispozici pouze pro telefony BlackBerry.

BlackBerry Notable
BlackBerry Notable
Líbí se vám aplikace BlackBerry Notable? Chtěli byste ji zkusit na svém telefonu?

Zdroje: androidpolice.com, blogs.blackberry.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)