Beenode: Český gadget pro věčné hledače věcí

Beenode – náhleďák

Možná jste jedni z těch lidí, kteří neustále něco hledají. Klíče, telefon, peněženku, manželku. A možná, že jste při takovém hledání již slyšeli nemístnou poznámku od kamaráda: „tak to prozvoň“. „Jo, kdyby to šlo“,  si tak v duchu řekne většina z nás. Máme pro vás dobrou zprávu. Nyní už to jde. Stačí si pořídit Beenode, hledač věcí z dílny českého startupu.

Beenode: Konec věčného hledání

Beenode je malé zařízení, které funguje pomocí technologie iBeacon. Konektivitu zajišťuje nízko energetický Bluetooth, díky čemuž vydrží baterie poměrně dlouho. Když už je řeč o baterii, tou je klasická knoflíková CR2032.

Zařízení si jednoduše zaregistrujete v aplikaci, pomocí které pak můžete hledané předměty prozvánět. Ta vám může zařízení dokonce ukázat i na mapě. To pro případ, kdybyste něco hledali tak dlouho, až byste pojali podezření, že jste to ztratili někde mimo domov.

Beenode-bluetooth-hledac-klicu

No a co všechno můžete hledat? Jak je asi jasné, nejčastěji se budou hledat klíče pomocí aplikace ve smartphonu. Díky aplikaci a tlačítka na zařízení Beenode je ale možné prozvonit i smartphone, takže ho naleznete po sluchu. Zařízení však můžete jednoduše pověsit třeba na zmíněné klíče, na deštník, vložit ho do peněženky, kufru, batohu či kabelky. Poslední zmíněný případ je vhodný, zejména pokud má vaše žena tendenci se vám v obchodě ztrácet z dohledu a nenápadně utrácet. Jen si musíte dát pozor, aby si nepořídila novou kabelku a Beenode nenechala v té staré.

V současnosti můžete Beenode zakoupit na stránkách výrobce, a to za akční ceny 2898,- Kč/6 ks, 1656,- Kč/3 ks a 1311,- Kč/2 ks. K dispozici jsou také nálepky, které si můžete na zařízení ze zadní strany nalepit.

Hodilo by se vám takové drobné zařízení? České ručičky umí být šikovné, tak je docela možné, že používání Beenode bude snazší, než v případě podobných zařízení z Číny. Nyní pro vás chystáme recenzi tohoto zařízení, takže již brzy se můžete těšit na naše dojmy.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)