TOPlist

ASUS oznámil, které telefony dostanou aktualizaci na Android 8

asus telefony dostanou aktualizaci na Android 8

Asus nepatří ke společnostem s nejlepšími aktualizacemi, občas vypouští telefony se starší verzí Androidu. Při oznámení nové řady ZenFone 4 ale přišlo překvapení. Aktualizaci na Android 8 dostane kromě nové řady, také kompletní starší řada ZenFone 3.

Při aktualizaci na Android 8 se také odlehčí nadstavba

Společnost také oznámila, že se přejde na novou verzi nadstavby ZenUI, a to na verzi 4.0. Ta už je od začátku dostupná v řadě ZenFone 4, při aktualizaci se dostane i na starší telefony. A po vzoru ostatních značek, i zde se bude nadstavba zeštíhlovat.

Android 8 Asus Zenfone telefony

V ZenUI 3.5 je celkem 35 předinstalovaných aplikací, v nové verzi nadstavby už jich bude jen 13. ASUS tak jde podobnou cestou, jako například v posledních letech HTC. Nabídne mnohem jednodušší a čistější formu Androidu ve svých zařízeních.

Android 8 Asus Zenfone 3 a 4 smartphony

ASUS vydal i několik telefonů mimo řadu ZenFone 3, jako třeba ASUS ZenFone AR, u kterého zatím není jasné, jestli dostane Android O, nicméně minimálně kvůli ceně zařízení by bylo velmi divné, pokud by Android 8 na tento telefon nepřišel. ASUS očekává, že nová verze Androidu bude na všech telefonech nejpozději v druhé polovině roku 2018.

Vlastníte ASUS telefon? Jste spokojeni s aktualizacemi?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)