Archos do Česka přináší „prémiový telefon“ Diamond Alpha Plus

archos diamond alpha telefon diamond

Francouzský výrobce Archos sice u nás nepatří k úplně známým značkám, nicméně telefony a tablety s Androidem už pod touhle značkou vychází několik let. Nyní představili na veletrhu IFA “nový prémiový telefon” Archos Diamond Alpha Plus, který se dostane oficiálně i na náš trh. Prémiová je na něm ale hlavně cena.

Archos Diamond Alpha Plus jsme už někde viděli

Nový telefon od Archosu je vybaven IPS displejem o velikosti 5,2”, rozlišení je pak Full HD. O výkon se stará Snapdragon 653, dále je k dispozici 6 GB RAM a 128 GB vnitřní paměti, která jde rozšířit pomocí microSD karet. V případě použití microSD karty se ale uživatel připraví o možnost použití druhé SIM karty. Baterie má kapacitu 2950 mAh.

Na zadní straně najdeme čtečku otisků prstů a také duální fotoaparát. Oba dva mají 13 MPx, světelnost f/2,2, jeden fotoaparát je monochromatický, druhý pak barevný. Nechybí ani podpora nahrávání videa ve 4K.

Telefon vznikl ve spolupráci se společností Nubia, toho si určitě někteří z vás všimli, protože po designové stránce vypadá úplně stejně jako Nubia Z17 Mini. Uvnitř telefonu také nedošlo k nějakým velkým změnám, a to dokonce i na straně softwaru. V telefonu běží Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou Nubia UI 4.0.

K Česku se bude dát koupit v říjnu tohoto roku za doporučenou cenu 12 239 Kč. A to je opravdu hodně vzhledem k tomu, co tento telefon nabízí. Jen pro srovnání, za zhruba 13 000 Kč už se dá koupit OnePlus 5.

Co říkáte na tento “prémiový” smartphone od Archosu? Kolik si myslíte, že by byla přijatelná cena za tento telefon?

Zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)