Nejnovější aplikace z Google Play #223: omezte svou závislost

Nejnovější-aplikace-z-Googl

Máme tu v pořadí sedmé pondělí roku 2018, a to znamená, že jsme pro vás připravili výběr čtyř nových aplikací z Google Play. Projevuje se u vás závislost na mobilu? Pomůže vám s tím aplikace THRIVE! Dále jsme objevili jednoduchý náčrtník a grafický editor s realistickými efekty. Nakonec tu máme aplikaci, se kterou si můžete procvičit vyjmenovaná slova.

THRIVE – omezte svou závislost

Jako první tu máme oficiálně nevydanou aplikaci THRIVE. Ta si klade za cíl omezit závislost uživatelů na technologiích. Možná je trochu paradoxní, že sama aplikace používá technologii, kterou se snaží omezit, ale jinak to prostě nejde. Hlavní pointou je blokování všech aplikací, oznámení, hovorů a textové komunikace, s výjimkou těch, které máte na seznamu povolených. THRIVE vám pomůže převzít zpět kontrolu nad svým životem tím, že vám poskytne nástroje k nastavení hranic technologiím.

Mezi hlavní funkce patří:

  • Blokuje všechny aplikace, oznámení, hovory a textovou komunikaci. Volání a texty od lidí z vašeho VIP seznamu však vždy propustí.
  • Režim Super Thrive vám umožní posunout blokování na další úroveň. To znamená, že až do nastaveného času nebudete mít přístup k telefonu ani aplikacím.
  • Automatická odpověď umožňuje ostatní informovat o tom, že nejste dispozici, případně kdy budete dostupní.
  • Kontrola aplikací pomáhá sledovat používání jednotlivých aplikací.
  • Možnost nastavit limity pro vybrané aplikace. Jakmile dosáhnete nastavené hranice, nebudete mít až do půlnoci k aplikaci přístup.
  • VIP seznam je synchronizován s oblíbenými kontakty v telefonu. Hovory nebo texty od kohokoli, kdo je ve vašem VIP seznamu, budou vždy přijímány.

The Thrive App: Google Play Beta

The Thrive App: Google Play Beta

Jak již zaznělo, aplikace THRIVE nebyla oficiálně vydána, proto nemá průměrnou známku. Přesto již stačila zaznamenat přes deset tisíc instalací. Použít ji můžete na telefonech s Androidem 7.0 a vyšším.

THRIVE AWAY
THRIVE AWAY

Na pomoc lidem závislým na chytrých telefonech se zaměřuje také nesporně zajímavý projekt Substitute Phone.

SketchIt – rychlý náčrtník

SketchIt je jednoduchá kreslicí aplikace, publikovaná s otevřeným kódem. Na výběr je několik přednastavených barev, samozřejmě si můžete nastavit libovolné vlastní barvy. SketchIt se hodí, kdykoli potřebujete zaznamenat rychlou poznámku nebo kresbu, což je vše, co bychom od jednoduché kreslicí aplikace čekali.

SketchIt používá vylepšené zdrojové kódy z View. Využití najde zejména při kreslení malých náčrtků. Aplikace nabízí základní sadu funkcí, jako je velikost pera, barva pera, uložení/zobrazení/sdílení a možnost opakování.

Po třech týdnech v Obchodě Play si tento program stáhlo přes sto uživatelů a jeho průměrná známka je 4,9. Instalační balíček velký 9 MB lze použít na zařízeních s Androidem 4.4 a vyšším.

SketchIt
SketchIt

Lens Distortions – realistické grafické efekty

Do třetice všeho dobrého tu máme druhou dosud nepublikovanou aplikaci. Lens Distortions je editor fotografií, který umí přidat realistické objekty do vašich obrázků. Oceníte ho, pokud vás nudí výchozí filtry chcete-li mít vyšší kvalitu. V této aplikaci sice nenajdete „psí uši“, ani žádné podobné vymoženosti ve stylu Snapchatu, ale můžete si užívat přirozených efektů, jako je sklo, sluneční světlo, déšť, sníh nebo mlha. Každý efekt vychází ze zachycených elementů reálného světa, což nabízí jedinečné detaily a realistický vzhled.

Efekty jsou zobrazeny v živém náhledu, což usnadňuje jejich porovnání a výběr. K dispozici je zdarma pět filtrů z každého balíčku. Pokud je chcete všechny, můžete odemknout celou sadu předplatným LD Unlimited za pouhých 0,99 dolarů za měsíc.

Aplikace Lens Distortions zaznamenala již přes padesát tisíc stažení. instalovat ji můžete na zařízení s Androidem 4.1 a novějším.

Photo Overlays & Presets - LD
Photo Overlays & Presets - LD

Vyjmenovaná slova – procvičte si y/i

Na závěr tu máme aplikaci z českých luhů a hájů. A to Vyjmenovaná slova, kterou jsme vám již stihli představit v uplynulém týdnu. Jak napovídá název, program slouží k procvičování psaní tvrdého a měkkého y/i ve větách. Uživatel si může vybrat počet otázek v testu (10, 20, 30, 40, 50) a to, zda chce zkoušet ze všech obojetných písmen, nebo jen z vybraných. Jde o rychlý a snadný způsob, jak si procvičit znalost vyjmenovaných slov na spoustě vět a slovních spojení. Jedním z pozitiv je také komunikace autora s uživateli a jeho ochota přizpůsobovat aplikaci požadavkům.

Během necelých dvou týdnů v Obchodě Play zaznamenala Vyjmenovaná slova více než sto stažení a mají průměrnou známku 4,3. 9 MB velký balíček lze použít na telefonech a tabletech s Androidem 4.1 a vyšším.

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v komentářích!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)