TOPlist

Nejnovější aplikace z Google Play #210: otevřený torrent klient

Nejnovější-aplikace-z-Google-Play-#210-otevřený-torrent-klient

Dnes tu máme aplikaci, ve které můžete sledovat zajímavé přednášky. Dále vám představíme projekt sdíleného Internetu a aplikaci pro úklid v poště. Na závěr je tu otevřený torrent klient s řadou možností a schopností. Ano, je tu zase pondělí a s ním i 210. díl cyklu Nejnovější aplikace z Google Play.

GoToStage – přednášky a webináře

Chcete se učit a růst? Pak by vám mohla pomoci videa na různá témata. GoToStage je nová platforma pro objevování a sledování zajímavých videí a webových seminářů. Pochází od tvůrců GoToWebinar a GoToStage a jejím cílem je najít videa vytvořená odborníky na různá témata.

Můžete se vzdělávat například v marketingu, prodeji, podnikání a mnoha dalších oborech díky obsahu vytvořenému komunitou GoToStage. Všechna videa jsou vytvořena profesionálními pracovníky a odborníky, kteří sdílejí své vlastní jedinečné znalosti a vědomosti. Pokud vás některý odborník zaujme, můžete si prohlédnout více jím publikovaného obsahu prostřednictvím stránky kanálu.

Aplikace GoToStage umožňuje procházet videa a sdílet zajímavý obsah. Ke sledování je nutné přihlásit se pomocí Facebooku, Googlu nebo LinkedIn. To také pomáhá majitelům obsahu dozvědět se více o jejich publiku.

Během dvou týdnů v od publikace v Obchodě Play si tento program nainstalovalo více než padesát uživatelů a známka (zatím jen na základě dvou hodnocení) je 5,0. Instalační balíček velký 8 MB, lze použít na zařízeních s Androidem 4.4 a novějším.

Několik stovek inspirativních přednášek můžete sledovat také díky aplikaci TED.

Open Garden – sdílení internetového připojení

Druhá aplikace dnešního přehledu patří poměrně zajímavému projektu vzájemného sdílení internetového připojení. Open Garden sdílí vaše internetové připojení s ostatními výměnou za virtuální OG mince. Tyto OG mince můžete využít, abyste získali přístup k Internetu od dalších účastníků, nebo je vyměnili za reálnou měnu.

V současnosti je k dispozici beta verze, omezená pro vybraná místa v USA (San Francisco, New York City a Philadelphia). Protože se ale jedná o projekt se zajímavým konceptem, informujeme vás o něm již v této fázi. V dohledné době se prý čeká zprovoznění v dalších lokalitách.

Funkce:

  • Sdílejte své internetové připojení s ostatními zařízeními.
  • Přístup k více Wi-Fi hotspotům prostřednictvím dalších zařízení Android s aplikací Open Garden.
  • Rychlejší a spolehlivější přístup k Internetu pomocí blízkých zařízení zapojených do projektu.
  • Za sdílení získáte virtuální OG mince.
  • Pro získání přístupu k internetu použijete získané mince.

Aplikace je tedy zatím místně omezená, stáhnout ji-lze ze serveru APKMirror, nicméně mimo vymezená území zatím nefunguje. Během deseti dnů v Obchodě Play si Open Garden nainstalovalo přes padesát uživatelů a její známka (ze čtyř hodnocení) je 5,0. Balíček velký 6 MB lze instalovat na Android 5.1 a vyšší.

OG P2P Internet
OG P2P Internet

Víte, jak můžete sdílet internetové připojení svého mobilu s ostatními? Připravili jsme pro vás podrobný návod.

Trickl – Torrent Client – otevřený torrent klient

Torrentových klientů pro Android existuje hned několik. Torrent klient Trickl je však služebně nejmladší a především je open source.

Autoři jako hlavní vlastnosti a funkce jmenují:

  • Streamování nebo stahování torrentů.
  • Možnost vysílat torrent přes Chromecast přímo do vašeho televizoru.
  • Výběr mezi stažením celého torrentu, nebo pouze zvolených souborů.
  • Podpora magnetických odkazů.
  • Sdílení odkazu pro streamování z libovolného zařízení v síti (telefon či tablet se chová jako server pro streamování obsahu).
  • Aktuální vzhled ve stylu Material Design.
  • Optimalizováno pro tablety s Androidem 7.x Nougat.
  • Žádné omezení rychlosti stahování.
  • Možnost povolit stahování pouze při připojení přes Wi-Fi.
  • Podpora titulků ve formátu SRT při streamování.

Během jediného týdne zaznamenal tento torrent klient více než tisíc stažení a má průměrnou známku 4,1. 26 MB velký instalační balíček lze použít na zařízeních s Androidem 4.4 a novějším.

Trickl - Torrent Client
Trickl - Torrent Client

Unroll.Me – ukliďte si doručenou poštu

Na závěr tu máme aplikaci, o které naši pravidelní čtenáři již vědí, neboť jsme jí minulý týden věnovali samostatnou recenzi. V kostce jde o jednoduchý nástroj, ve kterém označíte e-maily ve své schránce jako vyžádané a nevyžádané. Unroll.me vás pak automaticky odhlásí od všech odesílatelů, jejichž pošta vás nezajímá.

Díky službě Unroll.Me můžete zrušit odběr nechtěných e-mailů a konsolidovat ty méně důležité do jednoho. Služba získala ocenění Webby awards a vydobyla si špičkové pozice v Apple App Store.

Po spuštění aplikace a načtení schránky dostanete následující možnosti:

  • Odhlásit odběr – přesuňte prstem doleva, abyste zrušili přihlášení k odběru e-mailů, které již nechcete dostávat.
  • Zařadit do souhrnu- přejeďte prstem nahoru a přidejte e-mail do souhrnu, který dostanete jednou denně.
  • Ponechat – přejděte prstem doprava a e-maily od daného odesílatele budou ponechávány v doručené poště.

Unroll.Me – Email doesn’t have to suck

Unroll.Me - Email doesn’t have to suck

Aplikace podporuje více účtů, mezi kterými lze snadno přepínat. Podporovány jsou Gmail, G Suite, Yahoo! Mail, AOL a Outlook.com.

Za dva týdny v Obchodě Play si Unroll.me stáhlo přes deset tisíc uživatelů a průměrná známka je solidních 4,5. Instalační balíček velký 24 MB můžete použít s Androidem 5.0 a vyšším. Pokud by aplikaci nešlo stáhnout z oficiálního repozitáře, najdete ji na APKMirroru.

Unroll.Me - Email Cleanup
Unroll.Me - Email Cleanup

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v komentářích!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)