TOPlist

Google potvrzuje: Android Wear 2.0 přijde počátkem února

Android Wear 2

Podle původních plánů měl Google uvolnit novou verzi svého operačního systému pro nositelnou elektroniku loni na podzim. Nakonec se tak ale z blíže několika důvodů nestalo. Jedním z nich byla negativní odezva ze strany vývojářů. Google situaci vyhodnotil a došel k závěru, že lepší bude přesunout vydání na začátek roku 2017 respektive na jeho první čtvrtletí. Následně vypustil několik vývojářských náhledů, kterými dospěl do kýženého stavu. Nyní vyhledávací gigant oznámil vývojářům, že Android Wear 2.0 přijde během několika týdnů, během kterých by měli připravit své aplikace.

E-mail s oznámením byl rozeslán autorům programů, které používají starší instalační mechanismus APK balíčků. Android Wear 2.0 totiž obsahuje nový Obchod Google Play pro chytré hodinky a podporuje samostatné aplikace, nezávislé na dalším zařízení, například telefonu. Programy, které jejich autoři neupraví tak, aby byly kompatibilní s Android Wear 2.0, se od začátku února na hodinkách nebudou zobrazovat v Obchodě Play. Zpráva dále obsahuje odkazy na dokumenty, vysvětlující proces aktualizace aplikací na novou verzi Android Wear.

Z e-mailu vývojářům plyne, že Android Wear 2.0 přijde počátkem února Z e-mailu vývojářům plyne, že Android Wear 2.0 přijde počátkem února

Konkrétní formulace ze začátku zprávy zní: „Android Wear 2.0 přijde na začátku února 2017. Obsahuje nový Obchod Play pro hodinky, který umožní uživatelům instalovat aplikace přímo z jejich zápěstí.“

Android Wear 2.0 přijde v únoru a nebude sám

Kromě systému Android Wear 2.0 by měl Google také představit dvoje nové chytré hodinky s tímto operačním systémem (psali jsme v aktualitě Google chystá na rok 2017 dvoje chytré hodinky s Android Wear 2.0). Nebude se jednat o produkty, prodávané pod vlajkou Googlu, jako například telefony Pixel, ale má jít o stěžejní produkty v segmentu chytrých hodinek.

Součástí systému mají být také samostatné aplikace. Už v polovině prosince představil Google tři programy. Glide bude používat komunikační aplikační rozhraní, díky kterému například umí streamovat obsah přímo z hodinek. Foursquare využije nová oznámení z Androidu 7.0, takže uživatel bude mít přímo na ciferníku hodinek více informací. Konečně Lifesum má přispět k lepší životosprávě – zaměřuje se především na držení diety a dosahování cílů v oblasti zdraví.

Vyhlížíte představení systému Android Wear 2.0 a čekáte, jaké novinky přinese? Myslíte, že nová verze přispěje k lepším prodejům v segmentu chytrých hodinek? Podělte se o své názory v diskuzi pod článkem!

Zdroje: androidpolice.com, engadget.com, panarmenian.net, geeky-gadgets.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)