Android Wear 2.0 umí česky! Přináší i náznak Google asistenta v češtině

android wear 2.0 cestina chytre hodinky

Android Wear 2.0 dostává velmi zajímavou aktualizaci, týká se totiž češtiny. S příchodem nové verze systému pro chytré hodinky, se vytratil i Český jazyk, ten se nyní vrací, a to rovnou s prvním náznakem oficiální češtiny pro Google Assistant.

Android Wear 2.0 poprvé ukazuje Asistenta Google v češtině

Aktualizace na novou verzi Android Wear nepotěšila mnoho majitelů v Česku, přišli totiž o možnost zadávání příkazů v češtině. Jak ale nyní informoval server Mobilenet, s novou verzí Android Wear 2.0.0.167031085, se vrací i český jazyk, a to s několika novinkami.

V nastavení se nově zobrazuje položka Asistent Google v češtině. Když se rozklikne položka “Co umíš”, ukážou se právě chytré hodinky Android Wear. Jedná se o první oficiální náznak českého jazyku u Asistenta Google. O dostupnosti našeho jazyka už víme několik měsíců, prozatím se k němu ale dalo dostat poměrně složitou neoficiální cestou.

Ve vybrání jazyků zatím čeština chybí, takže vám Asistent nebude mluvit našim jazykem, nicméně základním českým příkazům již rozumí. Stejně tak se zobrazí text na hodinkách v češtině. Bez problémů se ale dá používat nadále i angličtina pro pokročilé příkazy.

Je tedy jen otázkou času, kdy se podpora češtiny objeví v Asistentovi i na telefonech a třeba v aplikaci Allo. Google se v posledních měsících pustil do přidávání nových jazyků, nyní už v podstatě podporuje většinu hlavních jazyků, včetně němčiny, nebo francouzštiny. Brzy už by se tak mohlo dostat na menší státy a jejich jazyky.

Menu Android Wear 2.0 zatím nemá kompletní překlad

Stejně, jako že se dá využívat k příkazům angličtina i čeština, tak i v menu nalezneme oba jazyky. Překlad je tedy jen zatím částečný, například mapy nebo nastavení máme na redakčních hodinkách stále v angličtině.

Jelikož se ale jedná o první aktualizaci, tak se dá očekávat, že brzy se podobné věci vychytají a hodinky tak budou kompletně v domovském jazyku. Stále se jedná o velký krok dopředu a pro mnoho lidí důvod, proč si konečně aktualizovat své chytré hodinky na Android Wear 2. Seznam všech hodinek, které dostaly novou verzi Android Wear, naleznete v samostatném článku.

Wear OS by Google Smartwatch
Wear OS by Google Smartwatch

Vyzkoušíte češtinu v Android Wear 2.0, nebo už jste si zvykli na angličtinu?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)