TOPlist

Android 7.1.2 se blíží. Kdy přijde další aktualizace a jaké novinky přinese?

android-7-1-2-kdy-prijde-da

Zatím poslední stabilní verze operačního systému Android nese číslo 7.1.1. Užívat si jí mohou majitelé zařízení Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus Player a Nexus 9. Poslední update, při kterém se měnilo číslo verze, proběhl na začátku prosince – tedy před více než čtvrt rokem. Logicky se stále častěji objevují otázky, kdy přijde další aktualizace a jaké novinky přinese?

Koncem ledna tohoto roku uvolnil Google beta verzi Androidu 7.1.2 pro zařízení Pixel, Nexus 6P, 5X a Player. Lze tedy usuzovat, že příští další aktualizace ponese právě toto číslo verze. Dle dosavadních informací je testovaný Android „inkrementální údržbovou aktualizací“, zaměřující se na opravy chyb, optimalizaci a další vylepšení. Spolu s tím se prý ale můžeme těšit i na „několik vylepšení pro operátory a uživatele.“

Kdy přijde další aktualizace?

Po šesti týdnech však uživatelé beta verze musí mít pocit, že nastalo jakési „ticho po pěšině“. Nesmíme ale zapomenout na fakt, který na oficiálním blogu zmínil viceprezident pro Android Dave Burke – totiž že společnost plánuje vydání stabilní verze „několik měsíců“ po úvodním odhalení. Podle zahraničních zdrojů by se přitom mohlo jednat o přelom března a dubna.

Android 7.1.2 se blíží. Kdy přijde další aktualizace a jaké novinky přinese? Android 7.1.2 se blíží. Kdy přijde další aktualizace a jaké novinky přinese?

Tuto teorii potvrzuje oznámení největšího kanadského mobilního operátora Rogers. Ten oznámil svým zákazníkům, že telefony Pixel (zakoupené v jeho síti) dostanou s další aktualizací schopnost používat služby VoLTE. Uvádí také konkrétní datum, kdy by měl přijít potřebný update: 3. duben 2017. To by sice samo o sobě nemuselo znamenat vypuštění Androidu 7.1.2, nicméně uvedenému tvrzení nahrává fakt, že operátor testoval funkce VoLTE na Pixelech právě v betě této verze. Nejnovější update Androidu 7.1.1 z 5. března aktivaci VoLTE neumožňuje.

Není to sice zcela 100% jisté, ale v celkovém kontextu by dávalo smysl, kdyby Google vypustil Android 7.1.2 v rámci svých pravidelných aktualizací – tedy na začátku dubna. Spolu s tím můžeme očekávat také uvolnění nových továrních obrazů pro zařízení Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus Player a Nexus 9. Nejde sice o nějak zásadní aktualizaci, nicméně přinejmenším zákazníkům operátora Rogers přinese podporu VoLTE.

Co myslíte, přijde na začátku dubna další aktualizace Androidu, která posune číslo verze?

Zdroj: androidcentral.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)