TOPlist

Nejnovější Android aplikace z Google Play #63 – Offline navigace zdarma, Microsoft Office a další

android aplikace hlavni

Jako první si dnes představíme novou offline navigaci NACESTY, která je zdarma a obsahuje mapy české a slovenské republiky. Druhým tipem je aplikace Power Button Flashlight, umožnující rozsvítit váš blesk trojitým stisknutím vypínacího tlačítka. Následuje aplikace, která vylepšuje vaši nabídku sdílení a také práci s odkazy – Fliktu. Závěrem si ukážeme novou kancelářskou sadu Microsoft Office pro tablety. To vše ve dnešním díle seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play.

Navigace NACESTY- offline mapy

V obchodě Google Play je k „dostání“ nová navigace NACESTY, která obsahuje mapy české a slovenské republiky. Navigaci si navíc můžete stáhnout a používat zcela zdarma. Nechybí ji hlasový asistent, body zájmu, jako například benzínky, restaurace, hospody, hotely, penziony apod. nebo také klasické plánování trasy spojené s určením ideální varianty. Navigaci můžete používat nejen v autě, ale také při pěší chůzi. Mapy, které aplikace NACESTY obsahuje, pochází z navigace TomTom. Vývojáři v popisku aplikace uvádí, že jejich navigace obsahuje bezplatné prémiové služby – trojrozměrné mapy, podrobná hlasová navigace, navigace v pruzích, upozornění na rychlostní omezení a další. Dosavadní hodnocení této navigace je ve velké míře kladné. Proto ji neváhejte vyzkoušet i vy.

387daa3ce49b186ecbd72c2c3e875185?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Power Button Flashlight

Tato aplikace přináší velmi originální způsob, jakým si můžete rozsvítit váš LED blesk. V podstatě stačí pouze 3krát stisknout vypínací tlačítko telefonu a máte rozsvíceno. Aplikace funguje překvapivě dobře, o čemž se můžete přesvědčit pouze tak, že ji na vlastní pěst vyzkoušíte. Stáhnout ji přitom můžete zcela zdarma. Zaplacením částky 22 Kč odemknete plnou verzi, která umožňuje blesk trojitým stisknutím vypínacího tlačítka zase vypnout. Bez plné verze budete muset blesk vypnout přímo z aplikace, což sice není příliš problematické, ale malinko to ubírá celkovému „kouzlu“ aplikace. V nastavení aplikace Power Button Flashlight si můžete zvolit, do kolika vteřin musíte stisknout vypínací tlačítko pro aktivaci svítilny.

Power Button FlashLight - LED
Power Button FlashLight - LED

Fliktu

Fliktu je docela zajímavá aplikace vylepšující vaši stávající nabídku sdílení. Po instalaci aplikace Fliktu je nejprve zapotřebí ji v systému povolit. Poté, když budete sdílet nějakou fotografii, objeví se na displeji vylepšené rozhraní pro sdílení, které zobrazuje dostupné kanály na základě četnosti jejich používání. To ovšem není jediná funkce aplikace Fliktu. Kromě změny rozhraní pro sdílení si můžete v aplikace nastavit, aby vás po kliknutí na odkaz nepřesunula do příslušné aplikace, ale dala vám na výběr, co s daným odkazem chcete udělat. Celý tento proces přitom probíhá v rámci několika vteřin. Po stisknutí jakéhokoliv odkazu musíte téměř okamžitě zatřepat zařízením. Místo toho, aby jste se ocitli ve webovém prohlížeči (uvádíme pouze příklad), se vám objeví nabídka, ve které můžete s konkrétním odkazem dále pracovat. Vcelku zajímavá aplikace.

Fliktu: Share Fast
Fliktu: Share Fast

Microsoft Office preview

Společnost Microsoft do Google Play uvolnila preview verze jejich kancelářského balíku Microsoft Office. Na tabletech s úhlopříčkou 7 – 10,1 palců si tak můžete vyzkoušet, jaké je to pracovat s těmito známými aplikacemi na mobilním zařízení. Další podmínkou pro spuštění je přítomnost operačního systému ve verzi 4.4 KitKat. U aplikací Microsoft Office pro tablety určitě oceníte skutečnost, že vypadají obdobně jako v desktopové verzi.

Microsoft Word: Edit Documents
Microsoft Word: Edit Documents
Microsoft Excel: Spreadsheets
Microsoft Excel: Spreadsheets
Microsoft PowerPoint
Microsoft PowerPoint

Odkazy na poslední díly seriálu „Nejnovější Android aplikace z Google Play“

 Co říkáte na dnešní výběr? Stáhli jste si některou z aplikací?

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (27)