Nejnovější Android aplikace z Google Play #48 – upozornění z Android L, WiFi zdarma a další

sablona serialu

Na Google Play vyšla skvělá aplikace HeadsUp, díky které si do vašeho telefonu můžete nahrát notifikace z Androidu L. S druhou aplikací dnešního dílu Wifič můžete nahlédnout do databáze sítí WiFi ve vašem okolí. Následuje Dashdow WhatApp, která promění (vzhledově) vaše notifikace u kecálka WhatsApp na upozornění z Facebook Messengeru. Na závěr jsme vybrali zajímavou aplikaci pro předpověď počasí, a to klidně i několik let dopředu – Weather Timeline.

HeadsUp

Celá Android komunita už netrpělivě čeká na oficiální nasazení nové verze operačního systému Android – Android L. Pokud byste si chtěli vyzkoušet jednu z jeho nových funkcí, není nic jednoduššího, než si stáhnout aplikaci HeadsUp, která upraví váš systém notifikací tak, jak je tomu u právě připravované verze zmiňovaného Androidu. Nové notifikace můžete používat na prakticky jakémkoli telefonu s Androidem 4.1+. Po instalaci stačí službu povolit a udělit aplikaci práva pro využívání notifikací vašeho telefonu. Když vám pak přijde e-mail, SMS, příchozí hovor apod., zobrazí se na displeji nová grafická podoba notifikací. V nastavení aplikace si můžete zvolit, zda chcete, aby se upozornění zobrazovala ve tmavé, nebo světlé barvě. Upozornění lze tažením prstu do levé/pravé strany „zahodit“. Jejich stisknutím se dostáváte do příslušné aplikace. V nastavení aplikace HeadsUp si můžete upravit dobu automatického zahození notifikací a prioritu jejich zobrazování.

headsup 1 android aplikace

HeadsUp
HeadsUp

Wifič

Wifič je aplikace, která shromažďuje údaje o dostupných WiFi sítích v ČR. Tuto databázi vytvářejí sami uživatelé a můžete se na ní podílet klidně i vy. Na základě vaší polohy se vám zobrazí všechny okolní WiFi sítě a také jejich hesla. Každá síť má své hodnocení, což vypovídá o správnosti údajů. Všechny dostupné sítě si můžete nechat zobrazit i na mapě. Tato aplikace se v současné době nachází ve fázi Beta. Z pozitivních ohlasů uživatelů lze ovšem soudit, že Wifič má budoucnost.

wifič 1

Dashdow What App

Pokud používáte chatovací aplikaci WhatsApp a nevyhovuje vám její upozornění na zprávy, máme pro vás docela zajímavou alternativu. S aplikací Dashdow What App se vám budou zobrazovat obdobná upozornění, jako u Facebook Messengeru. Když vám tedy někdo napíše, zobrazí se na displeji kulaté okénko s fotografií kontaktu. S tímto okénkem můžete manipulovat dle libosti a také jej lze odstranit z obrazovky přetažením do koše (stejným způsobem, jako u FB Messengeru). Když vám někdo z vašich kontaktů napíše a na displeji visí okénko kontaktu, jeho stisknutím si můžete přečíst celou zprávu. To vše bez nutnosti spuštění aplikace WhatsApp.

Dashdow What App 1

Dashdow What App
Dashdow What App

Weather Timeline

Jedná se o velmi vydařenou aplikaci pro předpověď počasí. Na základě vaší polohy si aplikace načítá konkrétní data. Stisknutím tlačítka + si ovšem můžete přidat i další lokality. Po otevření karty s vybranou lokalitou se zobrazí několik na sebe navazujících karet, které vypovídají o současném/budoucím stavu počasí. Samotné rozložení karet je velmi přehledné, a proto pro vás bude velmi jednoduché zjistit, jak to venku vypadá nyní, za hodinu, za 2 dny, nebo za týden. Poměrně zajímavou funkcí aplikace je takzvaný Stroj času. Ten můžete využít ke zjištění stavu počasí nejen i o několik let zpátky, ale také v budoucnu. Recenzi této aplikace pro vás v současné době připravuje Karel Kilián a těšit se ni můžete již během tohoto týdne.

Weather Timeline 1

Weather Timeline - Forecast
Weather Timeline - Forecast

Odkazy na poslední díly seriálu „Nejnovější Android aplikace z Google Play“

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)