Alcatel 3C představen: Velký 18:9 displej za méně než 4 tisíce

alcatel 3c

Alcatel 3C si odbyl předpremiéru na veletrhu CES minulý týden. To jsme se dozvěděli jen minimum informací. Netrvalo to ale dlouho a společnost TCL, která se o výrobu telefonů Alcatel stará, představila model 3C. O dalších Alcatel telefonech bychom měli slyšet za měsíc na veletrhu MWC.

Alcatel 3C se chlubí displejem, zbytek už ale pokulhává

Tato novinka nabízí 6 palců velký displej s rozlišením 1 440 x 720 pixelů. To znamená, že telefon přichází s moderním poměrem stran 18:9. Jenže to je tak zhruba jediná zajímavá věc na tomto telefonu. O výkon se stará MediaTek MT8321, který doplňuje pouze 1 GB RAM a 16 GB vnitřní paměti.

Na zadní straně je 8 MPx fotoaparát, na přední straně je pak 5 MPx selfie kamera. Baterie má kapacitu 3 000 mAh, nechybí ani čtečka otisků prstů, která je umístěna na zadní straně pod fotoaparátem. Celkově rozměry telefonu jsou 161 x 76 x 7,9 mm, váží 169 gramů. Rovněž podporuje duální simkarty, Bluetooth 4.2 nebo LTE. Cena je v Itálii, kde se telefon představil nasazena na částce 129 eur, v přepočtu tak zhruba 3 300 Kč.

Těšíte se na 18:9 displeje v nižší třídě?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)